Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kesik el cinayetinde flaş gelişme!

/ Kaynak: DHA
Kesik el cinayetinde flaş gelişme!

YAŞAM Haberleri  / DHA

Türkiye'nin kesik el cinayeti olarak hatırladığı iki genci öldürdüğü iddia edilen eski sevgili ve dedesi hakkında ağırlaştırılmış müebbet istendi.

Zonguldak'ın Ereğli İlçesi'nde taksi şoförü 29 yaşındaki Murat Erdoğan ile sevgilisi 21 yaşındaki Gizem Tunç'un bağ evinde öldürülmesi olayında tutuklanan eski sevgili 22 yaşındaki Deniz ve babası 52 yaşındaki Ali Boyraz hakkında ikişer kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis istemiyle dava açıldı.

İddianamede Gizem'in, askerdeki Deniz'in ölüm tehditlerini, "Murat, Deniz beni tehdit ediyor" mesajıyla Murat Erdoğan'a söylemek isterken yanlışlıkla Deniz'e söz konusu mesajı gönderdiği belirtildi. Gizem'i arayan Deniz'in de "Murat ağabeyin ne zaman Murat oldu. Senin o Murat yazan ellerini keserim" dediği iddianamede yer aldı.

Murat Erdoğan ile Gizem Tunç, geçen yıl 7 Eylül'de Erdoğan'ın dedesine ait Uzunmehmet Mahallesi'ndeki bağ evinde öldürülmüş bulundu. Evin yaklaşık 15 metre ilerisinde dikenlik alanda bulunan Gizem Tunç'un kesilen elleri ve kıyafetleri ile Erdoğan'ın üst kıyafetleri de alındı. Sakarya Üniversitesi İşletme Fakültesi Uluslararası Ticaret Bölümü'ne yeni kayıt yaptıran Gizem Tunç ve Murat Erdoğan'ın öldürülmesi ile ilgili Tunç'un eski sevgilisi, Murat'ın da yakın arkadaşı Deniz Boyraz, askerlik yaptığı Denizli İl Jandarma Komutanlığı'nda gözaltına alınmasının ardından babası Ali Boyraz ile birlikte tutuklandı.

'MURAT YAZAN ELLERİNİ KESERİM'


İki sevgilinin öldürülmesiyle ilgili soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcısı iddianameyi tamamladı. 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde kabul edilen 7 sayfalık iddianamede Gizem Tunç'un, olaydan 1 yıl önce Deniz Boyraz ile olan 4-5 yıllık duygusal arkadaşlığını bitirdiği ve olaydan 3-4 ay önce de Murat Erdoğan ile çıkmaya başladığı, bunu da askerdeki Deniz'den gizlemeye çalıştığı belirtildi. Ancak Deniz Boyraz'ın olaydan 1 ay önce bunu öğrendiği ve Gizem Tunç'a baskı uygulayıp ölümle tehdit ettiği, Gizem'in bu tehditleri, "Murat, Deniz beni tehdit ediyor" mesajıyla Murat'a söylemek isterken yanlışlıkla Deniz'e söz konusu mesajı attığı ifade edildi. Gizem Tunç'un yakın arkadaşı Z.T.'nin ifadelerine dayandırılan iddianamedeki bu bölümde Deniz'in Gizem'i arayıp, "Murat ağabeyin ne zaman Murat oldu. Senin o Murat yazan ellerini keserim" dediğine yer verildi.

KOL SAATİNDE GİZEM'İN KANI BULUNDU


İddianamede Deniz Boyraz'ın, bağ evine gittiğini kabul ettiği, ancak Murat Erdoğan ile sadece konuştuklarını, kavga bile etmediklerini, evde Gizem Tunç'un da bulunmadığını ileri sürerek suçlamayı kabul etmediği belirtildi. Ancak iddianamede yer alan bilgilere göre bağ evinde Deniz Boyraz'a ait kan izine rastlanırken, askerde gözaltına alındığında bileğinde olan kol saatinde de yine kendi kanı ile Gizem Tunç'a ait kan lekesi bulundu. nbsp; Yine yakalandığında Deniz Boyraz'ın vücudunun çeşitli yerlerinde çizik ve abrazyon (aşınma) saptandı ve bu küçük yaralanmaların olay yerinin dikenlik olması nedeniyle meydana geldiği belirtildi.

GİZEM'İN ELLERİNİ DELİL BIRAKMAMAK İÇİN KESTİLER

Deniz Boyraz'ın, askerlik yaptığı Denizli İl Jandarma Komutanlığı'ndan 10 gün izin alıp Ereğli'ye geldiği ve babası Ali Boyraz ile bağ evine gidip iki sevgiliyi öldürdükleri belirtilen iddianamede, şöyle denildi:

"Şüpheliler Deniz ve Ali Boyraz, eylem birliği içinde maktülleri bir tarafı kesici aletle öldürüp, Gizem Tunç'un tırnaklarında delil bırakmamak için sadece sağ el başparmağı yerinde kalacak şekilde iki elini bilekten kesip kanlı elbiselerini ve çantası ile Murat Erdoğan'ın da yine kanlı üst kıyafetlerini ve olayda kullandıkları suç aleti ile kanlı paspası delilleri yok etmek için gizledikleri değerlendirilmiştir. Görgü tanıklarının ifadesine göre şüphelilerin eylemlerinden sonra İ.K.'ya ait araçla evlerine geldiği, panik içinde koşarak bahçe duvarından içeriye girdikleri, Deniz Boyraz'ın aynı gece aracı arkadaşına teslim ettikten sonra kendisini bağ evine de götüren taksici arkadaşı H.K. tarafından terminale bırakıldığı ve 03.30'da otobüse binerek Denizli'ye yola çıktığı anlaşılmıştır."

İKİ KEZ AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET


İddianame doğrultusunda şüpheliler Deniz ve Ali Boyraz hakkında ikişer kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis, taksideki kan izlerini temizleyerek delilleri karartmaya çalıştığı iddia edilen taksi şoförü H.K. ile olayın ardından Deniz Boyraz'a kendi telefonunu verip onun kanlı telefonunu alarak delilleri gizlediği iddia edilen sevgilisi T.K. hakkında da 6 aydan 5 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

YAŞAM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...