Avrupa'nın Kırım endişesi artıyor

/ Kaynak: AA
Avrupa'nın Kırım endişesi artıyor

DÜNYA Haberleri  / AA

NATO: "Ukrayna hususi bir talepte bulunmadı".İngiliz Dışişleri Bakanlığı: "Kırım'daki durumdan çok endişeliyiz. Durumu yakından izliyoruz".

NATO Genel Sekreteri Rasmussen: "Ukrayna hususi bir talepte bulunmadı"
NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen, Ukrayna'nın Kırım'daki olaylar nedeniyle NATO'dan somut bir talepte bulunmadığını söyledi.
NATO savunma bakanları toplantısının ardından basına konuşan Rasmussen, "Ukrayna'nın hususi hiçbir talebi olmadı" dedi.
Rasmussen, Rusya'nın, Ukrayna sınırındaki askeri tatbikatının Ukrayna'daki son gelişmelerle hiçbir bağlantısının olmadığı konusunda kendilerini bilgilendirdiğini aktardı.


İngiltere, Kırım'daki gerginlikten çok endişeli
İngiltere, Kırım'daki gerginlikten çok endişe duyulduğunu bildirerek, durumun yakından izlendiğini açıkladı.
İngiltere Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklama, "Kırım'daki durumdan çok endişe duyuyoruz. Ukrayna'nın Kırım bölgesinde, silahlı kişilerin hükümet binalarını işgal ettiği yönündeki gelişmelerden haberdarız. Durumu yakından izliyoruz. Ukrayna'nın içindeki ve dışındaki tüm tarafları, itidalli olmaya, gerginliği artıracak ve Ukrayna'nın egemenliğini etkileyecek davranışlardan kaçınmaya çağırıyoruz" ifadesi kullanıldı.
İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague ile Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un gelişmelerle ilgili 24 Şubat'ta konuştukları anımsatılan açıklamada, bakanların da Ukrayna halkının kendi geleceğini kendi belirlemesi konusunda hemfikir oldukları kaydedildi.
İstikrarlı ve refah içindeki bir Ukrayna'nın herkese fayda sağlayacağı belirtilen açıklamada, "Bu birinin kazandığı, diğerinin kaybettiği bir oyun değil. Ukrayna, Avrupa Birliği ile olan ortaklığı yönünde hareket ederse bu Rusya ile olan ilişkisinde bir bedele neden olmamalı" ifadelerine yer verildi.
Rusya'nın askeri tatbikatına da değinilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
"Rusya Savunma Bakanlığı'nın Rusya'nın Batı ve Merkezi askeri bölgelerinde askeri tatbikat açıklamasının farkındayız. Bunu dikkatli şekilde izleyeceğiz. Bunu, hem ulusal hem de uluslararası tüm tarafların gerginliği azaltması için çalışması gerekirken, faydalı bir hamle olarak görmüyoruz. Ukrayna'daki istikrarsızlık kimsenin faydasına olmayacaktır."

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...