Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Kırmızı Gömlekliler'den Başbakan'a destek gösterisi

/ Kaynak: AA
'Kırmızı Gömlekliler'den Başbakan'a destek gösterisi

DÜNYA Haberleri  / AA

''Kırmızı Gömlekliler'', Şinavatra'yı görevi kötüye kullanmakla suçlayan Yolsuzlukla Mücadele Komisyonu binasının önünde gösteri yaptı.

Tayland'da bir ay aradan sonra ilk kez yüzlerce yönetim yanlısı''Kırmızı Gömlekli'' gösterici, yolsuzlukla suçlanan Başbakan Yingluck Şinavatra'ya destek vermek amacıyla başkent Bangkok'ta toplandı. Komisyonu, ''adaletsizlik ve çifte standart uygulamakla'' suçlayan Nusa isimli gösterici, ''Tayland'da adalet yok. Yolsuzlukla mücadele dairesi, haydutlar tarafından kurulmuş ve tarafsız değil. Demokrat Parti, pirinç projesiyle mevcut yönetimden daha fazla çaldı ama o dava henüz dikkate alınmadı'' dedi.
Ratçaburi bölgesinden gösteriye katılan Kırmızı Gömlekli Wathana Rodwano, Yolsuzlukla Mücadele Komisyonu'nun tüm davaları eşit yaklaşımla ele almasını istiyoruz. Tarafsız olmazlarsa, bürolarını kapatacağız'' diye konuştu.
Tayland'da bugün ayrıca, Başbakan Yingluck Şinavatra'nın avukatları, Başbakan hakkındaki suçlamaları dinledi.
Şinavatra, pirinç sübvansiyonu programının neden olduğu büyük mali kayıpları göz ardı etmekle suçlanıyor.
Tayland'da 2009-2011 yıllarında benzer bir sübvansiyon programını uygulayan Demokrat Parti liderliğindeki hükümete karşı açılan yolsuzluk davası, yıllardır askıda.
Yolsuzlukla Mücadele Komisyonu çalışanları, Demokrat Parti hakkında açılan yolsuzluk davasıyla ilgili olarak kanıt toplamada sorun yaşadıklarını savunurken, hükümet yanlıları, iki dava arasındaki farklılığın, komisyonunun tarafsız olmadığını ortaya koyduğunu söylüyor.
Komisyonun, davayı Senato'ya göndermeden önce daha fazla soruşturma yapması gerekiyor.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...