Mısır'da darbe karşıtları yargılanıyor

/ Kaynak: AA
Mısır'da darbe karşıtları yargılanıyor

DÜNYA Haberleri  / AA

"İzinsiz gösteri yapmak" suçlamasıyla yargılanan 110 darbe karşıtı gösterici, 2'şer yıl hapsi cezasına çarptırıldı.

Mısır'ın Feyyum kentinde "izinsiz gösteri düzenlemek" suçlamasıyla yargılanan darbe karşıtı 110 kişinin 2'şer yıl hapsine hükmedildi. Yargı kaynaklarından alınan bilgiye göre, Feyyum kentinde görülen mahkemede, gıyabında yargılanan 110 kişi hakkında darbeyle görevinden uzaklaştırılan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye destek için "izinsiz gösteri düzenledikleri ve gösterilere katıldıkları" gerekçesiyle, 2'şer yıl hapis ve 10 bin cüneyh (yaklaşık 1500 dolar) para cezası verildi.
Darbe karşıtlarına yönelik yargılamaların sürdüğü Mısır'da, geçen salı günü de ülke genelinde gösterilere katılan kişiler hakkında çeşitli bölgelerdeki mahkemelerde görülen davalarda, "şiddete teşvik ve izinsiz gösteri yapmak" suçlamasıyla 435 kişi, 3 ila 8 yıl arasında değişen hapis cezalarına çarptırılmıştı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...