Amcaoğlunu eşine göz koyduğu için öldürmüş!

/ Kaynak: İHA
Amcaoğlunu eşine göz koyduğu için öldürmüş!

YAŞAM Haberleri  / İHA

Cezaevi ziyareti sırasında amcasının oğlunu tüfekle vurarak öldürdüğü gerekçesiyle tutuklanan şahıs, eşiyle ilişkisi olduğu için vurduğunu iddia etti.

Samsun'da cezaevi ziyareti sırasında amcasının oğlunu tüfekle vurarak öldürdüğü gerekçesiyle tutuklanan şahıs, yargılandığı mahkemede verdiği ifadede, amcasının oğlunu eşiyle ilişkisi olduğu için vurduğunu iddia etti ve pişman olduğunu söyledi.

Olay, Canik ilçesi Yeni Mahalle'de bulunan Samsun Kapalı Cezaevi önünde 25 Ekim 2013 tarihinde meydana gelmişti. Edinilen bilgiye göre, Yılmaz Şahin (39), cezaevinde hırsızlık suçundan tutuklu bulunan gelinini ziyarete gitti. İbrahim G. (38), takip ettiği Yılmaz Şahin'e otomatik tüfekle 3 el ateş etti. Boynundan ve göğsünden yaralanan Şahin, olduğu yere yığılıp kaldı. Ambulansla özel bir hastaneye kaldırılan Yılmaz Şahin, yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Silahlı saldırgan olay yerinden elinde otomatik tüfekle kaçarken, kısa süre içinde polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı ve tutuklandı.
İbrahim G. hakkında Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde "tasarlayarak adam öldürmek" suçundan dava açıldı. Geçen ay görülen davanın ilk duruşmasında İbrahim G., duruşmada ifade vermedi. Tutuklu bulunduğu Bafra Kapalı Cezaevi'nden Samsun Adliyesi'ne getirilen İbrahim G., bugünkü duruşmada suçunu itiraf ederek verdiği ifadede pişman olduğunu söyledi. Amcasının oğlunun eşiyle ilişkisi olduğu için vurduğunu söyleyen İbrahim G., "Ölen Yılmaz Şahin, amcamın oğlu olur. Kendisiyle hemen hemen aynı yaşlardayız. O benim evime gelir, ben de onun evine giderdim. Sık sık bir araya gelirdik. Bir gün bana telefon açarak eşimle ilişkisi olduğunu ve dost hayatı yaşadığını söyledi. Hatta 16 yaşındaki kızım Y.G.'nin onun çocuğu olduğunu ileri sürdü. Telefon açıp bunları söylediğinde alkollü olduğu için dikkate almadım. Eşim Meryem ile 25 yıl önce yöresel düğün ile evlendim. Resmi nikahımız yok. Ancak bu evlilikten 5 çocuğumuz var. Bu durumu eşim Meryem'e sordum. Böyle bir ilişkinin olmadığını söyledi. Ben de amcamın oğlu Yılmaz Şahin'in sarhoşluğun etkisiyle böyle konuştuğunu düşündüm. Daha sonra eşime Yılmaz ile görüşmesini yasakladım. Eşim hırsızlık operasyonunda tutuklandı. Yılmaz'ın cezaevi görüşüne eşimi görmeye gittiğini öğrendim. Kendisini bu konuda uyardım. Olay günü 3 yaşındaki kızım ile 10 yaşındaki oğlumu yanıma alarak cezaevindeki eşim Meryem'i ziyarete gittim. Aracımı cezaevi önünde park edince Yılmaz'ı da cezaevi önünde gördüm. Daha önce eşimin peşinde dolaşmaması için kendisini uyarmıştım. Yılmaz'ı görünce kendi kendime sinirlendim. Göz göze geldik. Yılmaz alaylı bir tavırla bana baktı. Bunu görünce daha da sinirlendim. Gidip park ettiğim aracın bagajında bulunan otomatik tüfeği aldım. Yaklaşık 1.5 metre mesafeden tüfekle ateş ettim. Kaçarken polisler beni yakaladı" dedi.

İbrahim G.'nin eşi Meryem U., duruşmada tanık olarak ifade verdi. Meryem U., "Yılmaz Şahin 15-16 yıldır bana göz koydu. Sürekli beni sıkıştırıyordu. Beni istiyordu. Ben kabul etmiyordum. Kendisi ile dost hayatı yaşamadım. Kendisiyle ilişkimiz olmadı. Ancak, beni sürekli sıkıştırıyordu. 'Kabul etmezsen sana iftira atarım' diyordu. Ben eşime olay çıkar diye bu konuda bir şey bahsetmedim. Yılmaz bu yüzden bana iftira atmış olabilir" diye konuştu.

Sanık müdafisi Av. Ertuğrul Avcı, müvekkilinin cinayeti tasarlayarak işlemediğini belirterek, "İbrahim G. cezaevinde yakınlarını ziyaret sırasında sırı yüzünden bazı kişilerle tartışma yaşamış. Bu kişiler kendisini tehdit ettiği için uzun bir süre eşini bile cezaevinde ziyaret etmemiştir. Bu kişilerden korktuğu için aracının bagajına tüfek koymuştur. Yılmaz Şahin'i öldürmek isteseydi bunu çocuklarıyla birlikte gittiği cezaevi ziyaretinde yapmazdı" şeklinde konuştu.

Duruşma tanıkların dinlenmesi için ileri bir tarihe ertelendi.

YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...