Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Evi ve oğlu yandı, bir tek Kur'an-ı Kerim yanmadı - İZLE

/ Kaynak: İHA
Evi ve oğlu yandı, bir tek Kur'an-ı Kerim yanmadı - İZLE

YAŞAM Haberleri  / İHA

Kars'ta 16 Şubat 2014 tarihinde çıkan yangında 4 yaşındaki oğlunu kaybeden ve evi küle dönen Bülent Kurtbaş ve ailesi, yetkililerden yardım bekliyor.

Kars'ın Arpaçay ilçesi Tepecik köyünde 16 Şubat 2014 günü annesinin ahırda hayvanların yanında olduğu sırada kibritle oynayan 4 yaşındaki Mustafa, yangın çıkardı. Odadaki karyolanın altına saklanan küçük Mustafa, annesinin ve komşularının aramasına rağmen bulunamadı. Çıkan yangında evdeki her şey küle dönerken, Kurtbaş'ın yanmış bedeni daha sonra saklandığı karyolanın altından çıkarıldı. Yangında her şeyin yanmasına rağmen küle dönen eşyaların arasından yanmamış halde Kur'an-ı Kerim çıkarıldı.
##tgvideo##
Acılı baba Bülent Kurtbaş, oğlu Mustafa'nın yanarak hayatını kaybettiği olayda tüm eşyalar kül olurken Kur'an'ın yanmamasını hayretle karşıladıklarını belirtti. Olayı anlatırken gözyaşlarına boğulan baba Kurtbaş, "Canımız yandı, balamız yandı' diyerek gözyaşlarını boğuldu.

Yetkililerden yardım isteyen Kurtbaş, "Şu anda ben ve ailem, oturacak veya giyecek, diğer maddi ve manevi ihtiyaçlarımızı karşılayacak çok şeyden yoksunuz. Zor durumdayız, bizlere el atılmasını bekliyoruz. Evimizin her noktası yandığı bu olayda hazreti Kuran, mübarek Kuran, dolabın olduğu açık noktada ateşin dokunmadığı tek şey, ateş dokunmamış o göze. Diğer gözler kapalı camlı iken camlar erimiş, o raflar yanmış, o dolap yanmış, fakat o Kur'an'ın hürmetine o raftaki resimlere, o raftaki boş kağıtlara dahi bir şey olmamış. Bu da bir ibretlik derstir" şeklinde konuştu.

nbsp;Akrabalarının evinde geçici olarak kalan Kurtbaş ailesi, kendilerine uzanacak yardım elini bekliyor.

YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...