Rasmussen, Rusya'yı uyardı: 'Tansiyonu yükseltme yoksa...'

/ Kaynak: İHA
Rasmussen, Rusya'yı uyardı: 'Tansiyonu yükseltme yoksa...'

DÜNYA Haberleri  / İHA

NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen, Rusya'yı, Kırım'daki tansiyonu daha fazla yükseltmemesi yönünde uyardı.

NATO Genel Sekreteri Rasmussen, Brüksel'de NATO Savunma Bakanı ve geçici Ukrayna Savunma Bakanı Oleksandr Oliynyk ile yuvarlak masa toplantısında bir araya geldi. Rasmussen, Ukrayna'ya bağlı özerk bölge Kırım Yarımadası'nda bugün sabah saatlerinde parlamento ve hükümet binalarının silahlı kişilerce işgal edilme eylemini kınadı.

Rusya'ya tansiyonu daha fazla yükseltmemesi çağrısında bulunan Rasmussen, "Bu sabah silahlı bir grubun gerçekleştirdiği eylem sorumsuzca ve tehlikeli. Rusya'nın tansiyonu yükseltecek ve yanlış anlaşılmalara yol açacak herhangi eylemde bulunmamasını arzu ediyorum. Yeni Ukrayna hükümeti ise bütün Ukrayna halkının demokratik taleplerine karşılık vermek, kapsayıcı bir politik süreç inşa etmek konusunda kararlılıkla yoluna devam etmeli. Bütün taraflar da, provokatif eylemlerden ve çatışmalardan kaçınmalı ve diyalog yoluna girmeli" dedi.

Ülkenin yeni kurallarına meydan okuyan Rusya yanlısı grup, parlamento binasının tepesine Rusya bayrağı çekmişti. Bölgesel başkent Simferepol'de gerçekleşen olayda, eylemcilerin kimlikleri ve ne talep ettikleri henüz bilinmiyor. Fakat görgü tanıkları, işgalcilerin Rusça konuştuğunu ve ayrılıkçı Ruslar olduğunu ifade ediyor.

Ukrayna'nın etnik Rus çoğunluğunun yaşadığı tek bölge olan Kırım, Yanukoviç sonrası kurulan yeni düzene karşı muhalefetin son kalesi ve Rusya için Karadeniz kıyısında bir donanma üssü niteliğinde.

DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...