Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Tüm salonu uyuttu!

Tüm salonu uyuttu!

YAŞAM Haberleri

Fırat Üniversitesi "Sunum Günleri" programına katılan hipnoz uzmanı psikolog Adil Yavaş, tıp fakültesi öğrencilerine hipnoz gösterisi sundu.

Türk Tıp Öğrencileri Birliği (TURKMSIC) Fırat Üniversitesi (FÜ) Yerel Kurulu tarafından düzenlenen "Sunum Günleri" programına katılan hipnoz uzmanı psikolog Adil Yavaş, tıp fakültesi öğrencilerine hipnoz gösterisi sundu.

FÜ Tıp Fakültesi Konferans Salonu'nda düzenlenen etkinlikte, Yavaş doktor adaylarına tıpta hipnozdan nasıl faydalanılabileceğini uygulamalı olarak anlattı.

Yavaş, hipnoz gösterisi ile doktor adaylarına mesleki hayatları içinde hipnozdan nasıl yararlanabileceklerini ve yararlanabilirlerse tedavilerini nasıl daha etkili bir hale getirebileceklerini anlatmaya çalıştığını belirtti.

Birçok alanda hipnozdan faydalanılabileceğini dile getiren Maviş, "Diş hekimliğinde hastanın korkusu varsa, bu korkusunu aşıp koltuğa oturabilmesi hipnozla çok kolay olmaktadır. Bazı tedavilerde hastanın vücudu anestezi kabul etmiyor ise herhangi bir madde kullanmaksızın bölgesel anlamda uyuşukluğun yaşatılması ve oranın cerrahi müdahale yapılabilecek duruma hazırlanmasında hipnozdan yararlanılabilinir" dedi.

Kilo verme, ağrısız doğum, bilinmeyen bir rahatsızlıkla yediklerini kusma gibi birçok alanda hastaların tedavisinde hipnozdan faydalanılabildiğini kaydeden Maviş, şöyle konuştu:

"Mesela sınav dönemi öğrencilerin had safhada sınav kaygısı olabilmekte. Verimli bir çalışma dönemi olmasına rağmen sınavın yaşatmış olduğu kaygıdan dolayı hatalar yapılabiliyor. Bazen uykusuzluk, mide bulantıları, baş ağrıları yaşanabiliyor. Bu gibi durumlarda da herhangi bir ilaca gerek kalmaksızın yararlanılabilinir. Antrenörler çok güçlü bir motivasyon için kullanılabilir, nitekim spor motivasyon olmaksızın düşünülemez. Bu motivasyonu sağlamak için her türlü sportif branşlarda hipnozdan yararlanılabilinir."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...