Çapraz ziyaretler umutlandırdı

/ Kaynak: AA
Çapraz ziyaretler umutlandırdı

GÜNDEM Haberleri  / AA

Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Sinirlioğlu, Rum müzakereci Mavroyannis ile görüştü

Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu ile çapraz ziyaretler kapsamında Türkiye'ye gelen Güney Kıbrıs Rum kesimi müzakerecisi Andreas Mavroyannis'in, bugün yaklaşık 3,5 saat süren kapsamlı bir görüşme gerçekleştirdikleri öğrenildi.
Diplomatik kaynaklar, Kuzey Kıbrıs Türk müzakerecisi Doç. Dr. Kudret Özersay'ın, Mavroyannis ile eş zamanlı olarak gerçekleştirdiği Atina ziyareti çerçevesinde Yunanistan Dışişleri Bakanlığı Genel Sekreteri Anastassis Mitsialis ile 5 saate yakın görüştüğüne ilişkin basına yansıyan haberleri değerlendirdi.
Kaynaklar, Müsteşar Sinirlioğlu ile Güney Kıbrıs Rum kesimi müzakerecisi Mavroyannis'in, Dışişleri Bakanlığı'nda yaklaşık 1,5 saat süren basına kapalı kabulün ardından, istişarelere çalışma yemeğinde de devam ettiklerini ve 3,5 saati bulan kapsamlı bir görüşme yaptıklarını belirtti.
Kıbrıs'ta uzun bir aranın ardından tekrar başlayan müzakere süreci kapsamında, Kıbrıs Türk ve Rum taraflarının müzakerecileri bugün Ankara ve Atina'ya eş zamanlı ziyaretlerde bulundu.
Çapraz ziyaretler çerçevesinde dün Ankara'ya gelen Güney Kıbrıs Rum kesimi müzakerecisi Mavroyannis, Müsteşar Sinirlioğlu tarafından kabul edilirken, Kuzey Kıbrıs Türk tarafının müzakerecisi Özersay da Yunanistan Dışişleri Bakanlığı Genel Sekreteri Mitsialis ile bir araya geldi.
Çapraz görüşmeler, adada yarım asırdır süren krizi çözüme ulaştırmayı amaçlayan Kıbrıs müzakere sürecinde bir ilki teşkil etmesi nedeniyle önem taşıyor.
Adada yürütülen kapsamlı çözüm müzakerelerinde yeni dönem, KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile Güney Kıbrıs Rum yönetimi lideri Nikos Anastasiadis'in 11 Şubat'ta Lefkoşa'da BM kontrolündeki ara bölgede görüşmeleriyle yeniden başlamıştı.
Kıbrıslı liderler, üzerinde mutabakat sağladıkları ortak açıklama metnini görüşmenin ardından kamuoyuyla paylaşmıştı.


GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...