Emniyet: Bilgisayarlarımızı boş bulduk

Emniyet: Bilgisayarlarımızı boş bulduk

GÜNDEM Haberleri

İstanbul Emniyeti, savcılığın belgelerin imhası talebine, "İmha edecek belgemiz yok, cihazları bilgileri silinmiş şekilde devraldık" cevabını verdi.

İlgili yazıda, "mahkeme kararlarına istinaden yapılan dinleme, iletişim tespiti ve fiziki takip işlemlerinin 15/12/2013 tarihi itibariyle sonlandırılarak imha işlemlerinin Başsavcılığımız nezaretinde yapılması…" ifadesi kullanılmıştı.
25 Aralık soruşturmasını devralan savcıların İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne 8 Ocak'ta yazdığı bu yazıya polis aynı gün cevap verdi. nbsp;
Emniyet'in cevabı Hükümet-Paralel yapı kavgasının emniyetteki yansımalarını göstermesi açısından önemliydi. Zira emniyetteki görev değişiminden sonra görevi devralan yeni müdürler, soruşturmalara dair bütün evrakın silinmiş olduğunu gördüler.
Emniyet Müdürlüğü, soruşturmayı yürüten savcılara gönderdiği cevabi yazıda, ellerinde '25 Aralık soruşturmasına dair hiçbir bilgi ve belge' bulunmadığını bildirdi. Görev yerleri değişen polislerin, giderken 25 Aralık soruşturmasına ait tüm bilgileri de yanlarında götürdükleri veya sistemden sildikleri belirlendi. Bu tür soruşturmalarda devlet kurumları arasındaki tüm yazışmaların bir nüshasının ilgili birimde bulunması gerekiyor. nbsp;
Al Jazeera'ya konuşan üst düzeyde bir polis kaynağı şu ifadeleri kullandı:
"Savcılığa bizden önceki dönemde ne teslim edilmişse edilmiştir. Biz nbsp;kendi birimimizden savcılığa ne teslim edildiğini dahi bilmiyoruz. Dolayısıyla savcılık yazısında 15 Aralık sonrası belgelerin imha talebiyle ilgili olarak ne yaptığımız ne yapabileceğimiz bir şey var.Durumu da savcılığa aynı gün gönderdiğimiz cevabi yazıda nbsp;ilettik"
17 nbsp;Aralık'ta yapılan operasyon sonrasında 'üstlerine haber vermeden' operasyon yaptıkları gerekçesiyle İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde operasyonla ilgili müdür ve polisler görevden alınmıştı.


Kaynak: Al Jazeera

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...