Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Türkiye, Danimarka mahkemesinin Roj TV kararından memnun

/ Kaynak: AA
Türkiye, Danimarka mahkemesinin Roj TV kararından memnun

GÜNDEM Haberleri  / AA

Türkiye, Danimarka Yüksek Temyiz Mahkemesi'nin Roj TV aleyhine verilen yayın lisansının iptali ve para cezasının onaylamasını memnuniyetle karşıladı.

Türkiye, Danimarka Yüksek Temyiz Mahkemesi'nin Roj TV ve onun ana şirketi Mezopotamya Yayıncılık aleyhine verilen yayın lisansının iptali ve para cezası kararını onaylamasını memnuniyetle karşıladı.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Roj TV ile Mezopotamya Yayıncılık aleyhine Danimarka Doğu Yüksek Mahkemesi'nde açılan temyiz davasının sonucunun 3 Temmuz 2013'te açıklandığı hatırlatıldı.

Açıklamada, Doğu Yüksek Mahkemesi'nin, Kopenhag Şehir Mahkemesi'nin Roj TV ile ana şirketi Mezopotamya Yayıncılık AŞ'yi Danimarka Ceza Kanunu uyarınca terörizmi teşvik etmekten suçlu bulduğu 10 Ocak 2012 tarihli kararını onayladığı, para cezasının ağırlaştırılmasına ve RoJ TV ile ana şirketine verilen lisanstan doğan televizyon yayını yapma hakkının süresiz olarak geri alınmasına karar verdiği aktarıldı.

"Danimarka Yüksek Temyiz Mahkemesi 27 Şubat 2014 tarihinde açıkladığı kararıyla Doğu Yüksek Mahkemesi'nin hükmünü aynen tescil etmiştir. Bu kararı memnuniyetle karşılıyoruz" ifadesine yer verilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Yüksek Temyiz Mahkemesi bu kararıyla, PKK'nın bir terör örgütü olduğunu, Roj TV'nin PKK terör örgütü tarafından finanse edildiğini, PKK propagandası yaparak terörizmi ilerleten bir kanalın yayınlarının ifade ve basın özgürlüğü kapsamında değerlendirilemeyeceğini, hak ve özgürlüklerin kamu düzeni ve güvenliğine tehdit oluşturacak şekilde istismarına müsamaha gösterilemeyeceğini bir kez daha ortaya koymuştur.

Temyiz sürecinin bu yönde sonuçlanmasının terörle mücadelenin hukuki veçheleri açısından uluslararası toplum için bir emsal teşkil edeceğini umuyoruz. Bu çerçevede, başta Avrupa'da olmak üzere PKK terör örgütünün propaganda faaliyetleri çerçevesinde Roj TV benzeri girişimlerin engellemesi yönünde uluslararası toplum ve medya sektöründe faaliyet gösteren şirketlerin duyarlı yaklaşımlarını beklediğimizi bir kez daha vurguluyoruz."

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...