Kesik el cinayeti sanıklarına 2 kez müebbet istendi

/ Kaynak: İHA
Kesik el cinayeti sanıklarına 2 kez müebbet istendi

YAŞAM Haberleri  / İHA

Zonguldak'ta taksi şoförü ile sevgilisini öldürdükleri iddiasıyla tutuklanan 2 kişi hakkında 2'şer kez müebbet hapis istemiyle dava açıldı.

Kdz. Ereğli'de 7 Eylül 2013 tarihinde dedesine ait Uzunmehmet Mahallesi'ndeki bağ evinde öldürüldükten sonra cesetleri olaydan iki gün sonra bulunan Murat Erdoğan (29) ile sevgilisi Gizem Tunç'un (21) katil zanlısı eski sevgilisi Deniz Poyraz (22) ve babası Ali Poyraz (52) hakkında savcılık iddianamesini tamamlayarak Zonguldak 1. Ağır Ceza Mahkemesinde dava açtı. 7 sayfalık iddianamede savcılık elde edilen deliller doğrultusunda Deniz ve babası Ali Poyraz'ın iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapsi istendi. nbsp;Savcılık iddianamesinde Gizem Tunç'un Deniz Poyraz ile olaydan 1 yıl önce yaklaşık 4-5 yıl süren duygusal ilişki yaşadığı, 3-4 ay öncede Murat Erdoğan ile ilişki yaşamaya başladığı belirtildi. Deniz Poyraz'ın olaydan 1 ay önce eski sevgilisi Gizem Tunç ile yakın arkadaşı Murat Erdoğan'ın ilişkilerini öğrendiğini ve bunun üzerine ölüm tehditlerinde bulunduğu belirtilen iddianamede Gizem'in Murat'a çekmek istediği "Murat, Deniz beni tehdit ediyor" mesajını yanlışlıkla Deniz'e gönderdiği bunun üzerine Gizem'i arayarak "Murat ağabeyin ne zaman Murat oldu. Senin o Murat yazan ellerini keserim" dediği ifade edildi.
CİNAYETİ SAATTEKİ KAN İZLERİ ELE VERDİ
7 Eylül'de dedesine ait bağ evine giden Murat Erdoğan'ın cesedinin bağ evinde, Gizem Tunç'un cesedinin ise bağ evinin 15 metre ilerisindeki dikenlik alanda bulunduğuna yer verilen iddianamede Deniz Poyraz'ın bağ evine gittiğini kabul ettiği, Gizem'i göremediğini sadece Murat Erdoğan ile konuşup oradan ayrıldığını ve suçlamaları kabul etmediği dile getirilen iddianamede bağ evinde Deniz Boyraz'a ait kan izine rastlandığı, askerde gözaltına alındığında kolundaki saatte kendi kanı ve Gizem Tunç'a ait kan bulunduğu yer aldı. Deniz Poyraz'ın yakalandığında vücudunun çeşitli yerlerinde çizik ve aşınmalar saptanırken, bu yaraların Gizem Tunç'un cesedinin bulunduğu dikenlik alanda oluştuğu saptandı.
ELLERİNİ DELİL BIRAKMAMAK İÇİN KESMİŞLER
Denizli İl Jandarma Komutanlığı'ndan 10 gün izin alarak memleketine gelen Deniz Poyraz'in iki cinayeti babası Ali Poyraz ile birlikte işlediği belirtilen iddianamede şu ifadelere yer verildi:
"Şüpheliler Deniz ve Ali Poyraz, eylem birliği içinde maktulleri bir tarafı kesici aletle öldürüp, Gizem Tunç'un tırnaklarında delil bırakmamak için sadece sağ el başparmağı yerinde kalacak şekilde iki elini bilekten kesip kanlı elbiselerini ve çantası ile Murat Erdoğan'ın da yine kanlı üst kıyafetlerini ve olayda kullandıkları suç aleti ile kanlı paspası delilleri yok etmek için gizledikleri değerlendirilmiştir. Görgü tanıklarının ifadesine göre şüphelilerin eylemlerinden sonra İ.K.'ya ait araçla evlerine geldiği, panik içinde koşarak bahçe duvarından içeriye girdikleri, Deniz Poyraz'ın aynı gece aracı arkadaşına teslim ettikten sonra kendisini bağ evine de götüren taksici arkadaşı H.K. tarafından terminale bırakıldığı ve 03.30'da otobüse binerek Denizli'ye yola çıktığı anlaşılmıştır."
GİZEM'İM KESİK ELLERİ BULUNAMADI
Deniz Poyraz ve babası Ali Poyraz hakkına iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis isteyen savcılık, Deniz Poyraz'ın bağ evinden ayrıldığı taksideki kan izlerini temizleyerek delilleri karartmaya çalıştığı iddia edilen taksi şoförü H.K. ile olayın ardından Deniz Poyraz'a kendi telefonunu verip onun kanlı telefonunu alarak delilleri gizlediği iddia edilen sevgilisi T.K. hakkında 6 aydan 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açtı.
7 Eylül 2013 tarihinde işlenen cinayet sonrası Gizem Tunç'un kesik ellerini bulmak için görevlendirilen özel ekip eğitimli köpeklerle cinayetin işlendiği yerin çevresinde ve Deniz Poyraz'ın yaşadığı evde uzun süre araştırma yapmış ancak çalışmalar sonuçsuz kalmıştı.

YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...