Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Darbenin sivil ayağı deşifre oldu

Darbenin sivil ayağı deşifre oldu

GÜNDEM Haberleri

28 Şubat darbesinin asker ayağına yönelik davadan tüm sanıkların tahliye edilmesi üzerine şimdi sivil ayağa yönelik soruşturma gündemde.

Emniyetin yaptığı araştırmalarda 28 Şubat darbesini yapan Batı Çalışma Grubu'na (BÇG) doğrudan bağlı olan ve verdiği destek karşılığında menfaat temin eden sivil oluşumlar tek tek tespit edildi. Darbeye destek veren sivil oluşumların listesi ve bağlantıları dosyaya giren 108 sayfalık gizli belgede yer alıyor. BÇG'nin hazırladığı 'faydalanılabilir eleman' formlarına da ulaşıldı. Söz konusu formlarda çok sayıda ünlü gazetecinin ismi de yer alıyor. Araştırılan bazı isimlerin o dönemde servetlerinde astronomik artışlar olduğu tespit edildi. Ayrıca 28 Şubat sürecinde ve daha sonraki dönemde önemli bazı holdinglerin yönetim kurulunda görev alan emekli komutanların bağlantıları ve edindikleri servetler de mercek altında. Soruşturmanın asıl yoğunlaştığı alanlardan biri de batık bankalar konusu olacak.
Haber Merkezi ANKARA

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...