Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Bakan Taner Yıldız: Enerjiye zam yok

Bakan Taner Yıldız: Enerjiye zam yok

Ekonomi Haberleri

Enerji Bakanı Yıldız, enerji maliyetlerindeki yükselişe rağmen Mart ayında doğal gaz ve elektriğe zam yapılmayacağını açıkladı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, mart ayında doğal gazda herhangi bir fiyat artışı öngörmediklerini açıkladı. Doğal gaz fiyatlarının bir önceki aydan belirlendiğini söyleyen Yıldız, dolar kurunun yükseldiğini ancak bu duruma neden olan gelişmelerin ortadan kalkması halinde bunun bir miktar daha gerileyeceğine yönelik inancını dile getirdi. Yıldız, şunları kaydetti:"Şu anda enerji maliyetlerimizi her zaman söylüyoruz, dolarla alakalı paritenin yükselmesi, ham petrol fiyatlarının 110 dolarlar seviyesine ulaşması maliyetlerimizi artırıyor. Ama biz buna rağmen inşallah değerlendirmelerimizle beraber mart ayında herhangi bir fiyat artışı öngörmüyoruz. Bunu kendi içerisinde balanse edecek, dengeleyecek yapıyı sağlamaya çalışıyoruz. Tabii ki yağmurun az yağıyor olması, kuraklık riskiyle alakalı bir kısım konuların oluşması bizi zorlayan konular. Ama Mart ayında doğal gaza herhangi bir fiyat artışı öngörmüyoruz." Enerji maliyetlerinin indirilmesi için yerli enerji kaynaklarının kullanılması gerektiğini vurgulayan Yıldız, "Bunu vatandaşımıza, sanayicimize yansıtmamak için de mart ayında doğal gazla alakalı bir fiyat artışı düşünmüyoruz" diye konuştu. Elektrik fiyatlarının üç ayda bir, doğal gaz fiyatlarının ise aylık belirlendiğini anımsatan Yıldız, elektrik için doğal gaz tedarik eden özel sektörün üzerindeki maliyet baskısını ilgili ülkelerin kısmen kaldırdığını belirtti. Bakan Yıldız, "Doğal gaz tedarikinde özel sektör kontratlarına geçiyor olmamız Türkiye'nin doğru bir enerji politikasını ortaya koymuştu. Daha fazla özel sektörün doğal gaz tedarikinde yer almasını öngörüyor ve tavsiye ediyoruz. Bununla alakalı görüşmelerimiz de devam ediyor" dedi.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...