Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Genel Kurul'da yaralanan Kulkuloğlu hastaneye kaldırıldı

/ Kaynak: İHA
Genel Kurul'da yaralanan Kulkuloğlu hastaneye kaldırıldı

Politika Haberleri  / İHA

TBMM Genel Kurulu'nda çıkan arbedede yüzüne ve bacağına darbe alan CHP Kayseri Milletvekili Mehmet Şevki Kulkuloğlu, hastaneye kaldırıldı.

TBMM Genel Kurulu'nda dershanelerle ilgili yasa tasarısı görüşülürken AK Parti ve CHP Milletvekilleri birbirlerinin üzerine yürüdü. Çıkan arbedede yüzüne ve bacağına darbe alan CHP Kayseri Milletvekili Mehmet Şevki Kulkuloğlu, hastaneye kaldırıldı. nbsp;TBMM Genel Kurulu'nda dershanelerle ilgili yasa tasarısı görüşülürken çıkan kavgada yaralanan Kulkuloğlu, ambulansla Güven Hastanesi'ne kaldırıldı. CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz, hastane önünde konuyla ilgili açıklama yaptı. 3 haftadır CHP'li milletvekillerinin saldırıya uğradığı iddiasında bulunan Yılmaz, "3 hafta önce Genel Başkan Yardımcımız Bülent Tezcan saldırıya uğramıştı. Geçen hafta da Zonguldak Milletvekilimiz Ali İhsan Köktürk saldırıya uğramıştı. Bugün de Kayseri Milletvekilimiz Şevki Kulkuloğlu saldırıya uğradı. Bu saldırılar çok ağır bir şekilde yapılıyor. Özellikle ciddi anlamda yaralama kastı ile yapılıyor" diye konuştu.
TBMM KAVGA ÖNCESİ
TBMM Genel Kurulu'nda dershanelerle ilgili yasa tasarısı görüşülürken,tartışmalar yaşandı. Yaşanan arbedede CHP Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu, yüzünden ve baldırından yaralandı.
Son 11 yılda eğitim sisteminin defalarca değiştirildiğini belirten CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'ya "Sayın Bakan son kararınız mı? Havuz sorunu gibi Sümeyye kızımız bile içinden çıkamaz. Sınav hatalarıyla insanlar mağdur edildi, 300-350 bin civarındaki atanamayan öğretmenlerden 35'i intihar etti. İmam hatiplerinden terörist yetişiyor diyen bir başbakanımız var. İmam hatiplerden yargıtay imamı çıktı. Keşke casus deseydiniz. Adamı fişlediniz, imamları da böldünüz; AKP imamı, cemaat imamı diye. Bu düzenlemeler Başbakan'ın hayalindeki ülke için çıkarılıyor" diye konuştu.
Yanında getirdiği aynayı kendisine tepki gösteren AK Parti Milletvekillerine gösteren Onur, aynayı Bakan Avcı ve milletvekillerine tutarak, "Burada paralel değil yansıma görüyoruz. Paralel yapıyı görüyor musunuz? Hepiniz oradaydınız beyefendiler, hanımefendiler" dedi.
Onur'un konuşmasından sonra söz alan AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, "Ne oldu geçmişte gerici dediğiniz Erbakan, eli kanlı katiller, faşistler dediğiniz MHP ile niye koalisyon kurdunuz? Deniz Gezmiş'e küfreden, Yılmaz Güney'e hakaret eden bir şahsı niye Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı yaptınız? Atatürk'ün kurduğu partinin genel başkanının yolu ABD rezidansıymış. Hani Deniz Gezmiş'in, Sinan Cemgil'in yoluydu sizin yolunuz? Ayakkabı kutularından bahsediyorsunuz. 1978 yılında Adalet Partisi'nden 11 milletvekilini transfer ettiniz, bunları bakan yaptınız, 4'ü yargılandı ve rüşvetten, irtikaptan, görevi kötüye kullanmaktan hapis cezası aldı. Tescilli hırsızlar CHP'dedir. Aziz Kocaoğlu, 300 yılla yargılanıyor. Ama daha ortada iddianame bile yok, masumiyet karinesini hiçe saydınız. Siz demokrasi havariliğinden başka bir şey yapamazsınız. Deniz Gezmiş'in kemikleri sızlıyor" ifadelerini kullandı.
Özdağ'ın konuşmasının ardından söz alan CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, "Mızrak çuvala sığmıyor. Suçüstü yakalandınız, geçmişe giderek bir şeyler bulmaya çalışıyorsunuz. AK Parti 2002'de iktidar olduktan sonra, Recep Tayyip Erdoğan Başbakan olmadan önce ABD'ye gitti. Erdoğan, ABD Başkanı ile değil, bakanlarla değil, danışmanlarla görüşüyor. Erdoğan bunu Türkiye'ye müstahak gördü. Bizim hiçbir genel başkanımız Hikmetyar gibi bir teröristin dizinin dibine çökmemiştir. Hiçbir genel başkanımız, bir önceki genel başkanın rahatsızlığında ziyaretine gitmekten çekinmemiştir. Erdoğan, Erbakan'ı hasta yatağında ziyaret edemedi, ailesinden helallik isteyemedi" dedi.
Bu sözler üzerine, AK Parti ve CHP milletvekilleri arasında laf atmalar yaşandı. Tartışma esnasında, AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk'ün üzerine yürüdü. CHP'li milletvekilleri Ali Rıza Öztürk'ü dışarı çıkarmak istedi. AK Parti Ankara Milletvekili Fatih Şahin Öztürk'e, "Çık dışarı" diye bağırdı. Öztürk, Şahin'i dışarıya çağırınca vekiller arasında arbede başladı.
Çıkan arbedede, yüzüne ve baldırına darbe alan CHP Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu, ambulansla hastaneye kaldırıldı.
Politika
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...