CHP Anayasa Mahkemesi'nde

/ Kaynak: İHA
CHP Anayasa Mahkemesi'nde

Politika Haberleri  / İHA

CHP Grup Başkanvekili Hamzaçebi, HSYK Yasası'nın iptali ve yürürlüğünün durdurulması için başvuruda bulunmak üzere Anayasa Mahkemesi'ne geldi.

CHP, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Yasası'nın iptali için Anayasa Mahkemesi'ne başvurdu. CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, mahkemeden bugün bir karar çıkmasını beklediklerini ifade etti. CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, HSYK Yasası'nın Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girmesinin ardından Anayasa Mahkemesi'ne başvurdu. Başvuru sonrası gazetecilerin sorularını cevaplayan Hamzaçebi, yasanın hak arama özgürlüğüne aykırı bir düzenleme olduğunu ileri sürerek, "Adalet Bakanlığı, HSYK'da ataması yapılacak kişilerin planlamasını yaptı. Bugün o görevlerin yerine atama yapılırsa bu tahmin doğru çıkacak" dedi. Görevi sona eren kişilerin yargıya başvurup tekrar geri dönme hakkının olduğuna dikkati çeken Hamzaçebi, bu kanunun Anayasa Mahkemesi tarafından geciktirilmeden görüşülmesi gerektiğini savunarak, "Eğer Anayasa Mahkemesi bugün bir yürütmeyi durdurma kararı verirse, o geçici maddede görevleri sona erecek şekilde düzenlenmiş kamu görevlilerinin görevi sona ermez" diye konuştu.
Hamzaçebi, bir soru üzerine, "MİT Yasası doğru değil. Ulusal bir kuruluşumuzdur. MİT'in ihtiyaçları olabilir, bu ihtiyaçlar yasalarla karşılanmalıdır. Bunu MİT'in ihtiyaçlarının karşılanmasının ötesinde gördük" ifadelerini kullandı.
Politika
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...