Masal kötü bitti! Trabzon Avrupa'ya veda etti...

Masal kötü bitti! Trabzon Avrupa'ya veda etti...

SPOR Haberleri

Torino'daki maçtan 2-0'lık yenilgiyle dönen Trabzonspor, Juventus karşısında Vidal ve Osvaldo'nun golleriyle aynı skoru aldı ve Avrupa'ya veda etti.

Trabzonspor'un kadro değeri 72 milyon euro... Juventus'un ise 372 milyon euro... Aradaki fark 300 milyon euro... Eski parayla yaklaşık 900 trilyon lira. Eğri oturup doğru konuşmalı derler ya; gelirleri temlikli, tek geliri UEFA başarısının nakdi olan ve bunu da Trabzon'a uğramayan eski yanlış transferlere tazminat olarak ödemek zorunda kalan bir kulüp. Avrupa kantarında boy göstermek için maddi gücünüzün olması ve bunun sahaya uyumlu bir kadro kalitesi olarak yansıması şart. Juve temsilcimizden piyasa değeri olarak 5 kat güçlüydü. Bordo-mavilileri 50 kiloluk bir güreşçi olarak farz edersek; 250 kiloluk bir sumocuyu devirmesini bekledik temsilcimizden. Futbolu rakamlar oynamaz ama bir de gerçekler var. Juve'nin sadece ilk golünü atan Vidal'i 44 milyon euro değerinde. nbsp;Evet Vidal'le (dk.18) öne geçti Serie A'nın son iki yılki şampiyonu ve şimdiki lideri Juventus... Ama bunun öncesinde Isla'nın bir direkten dönen vuruşu ve Onur'un 4 net kurtarışı vardı dersek maçı özetlemiş oluruz. Her türlü varyasyonu çok rahat yaptı İtalyan devi. Gol sonrasında da Onur yerden kalkmak bilmedi. 33'te Giavinco ortaladı, Osvaldo kafasını kullandı: 0-2.
İkinci yarıda Juve vites düşürdü haklı olarak; Trabzon da mental açıdan iyice koptu oyundan. Fark açılmadıysa yine Onur'un sayesindeydi. Giovinco, Padoin'in yakın mesafe vuruşlarında, Pirlo'nun frikiğinde kediye döndü yüz akı file bekçisi. Kalan dakikalar bir idman havasından farksızdı. Trabzon'un bu sezonki Avrupa macerası bitti bitmesine ama bu eleniş geleceğin planlanması açısından çok mesajlar taşıyor; almasını bilmeli. Bir musibet bin nasihat misali... Avrupa takımlarına hiç olmazsa evinde diz titreten Trabzonspor geri gelmeli. nbsp;


Özer Hurmacı: Arada çok fark var
Trabzonsporlu Özer Hurmacı maç sonrası, "Takım savunması çok önemli. Dünyanın en iyi takımı Barcelona. Onlar birlikte hücum yapıp, birlikte defans yapıyorlar. Juventus'la aramızda çok mesafe var. Bizim bütün takımın bedeli kadar, onların bir oyuncusunun değeri var" şeklinde konuştu.



HAMİ MANDIRALI:

Gücümüz bir yere kadar
Trabzonspor'un çalıştırıcısı Hami Mandıralı maç sonrası gerçekleri dile getirdi. "Elendiğimiz takım Juventus, bizi fazla eleştireceklerini sanmıyorum. Oyuncular ellerinden geleni yapmaya çalıştı. Gücünüz bir yere kadar oluyor" diyen Hami hoca takımlar arasındaki güç dengesine dikkat çekerken, "Artık lige bakmamız lazım çünkü lig bizim için büyük önem arz ediyor. Felsefemiz dik oynamak ama karşınızdaki rakip çok güçlü olunca istediklerinizi yapamayabiliyorsunuz. Birkaç oyuncumuz, isim vermeye gerek yok, çok iyi performans sergiledi. En iyisini sahaya sürmeye çalışıyoruz, canımız sağ olsun demeyeceğiz. Çünkü taraftarlarımız üzülüyor" demekle yetindi.


SABOTAJ SÖYLENTİSİ SEYİRCİ YASAĞI GETİRDİ
Konya Valiliği, Trabzonspor Yönetimi'nin müracaatı üzerine pazar günkü Torku Konyaspor-Trabzonspor maçında stada bordo-mavili taraftarın alınmayacağını açıkladı. Bordo-mavililer, ceza sınırında olduklarından Fenerbahçeli taraftarların Trabzonspor formasıyla maça girerek kötü tezahürat yapmak suretiyle kulübü cezalı duruma düşürecekleri ve Trabzon-Fenerbahçe maçının seyircisiz oynanmasını sağlayacakları yönünde kendilerine bilgi ulaştığını iddia etmişti. Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu bugün bir basın toplantısı düzenleyecek. nbsp;


Onur ve Pirlo'ya alkış
Karşılaşmanın ardından Trabzonspor taraftarları, yaptığı kurtarışlarla farkı önleyen kalecileri Onur Recep Kıvrak'ı alkışladı. Taraftarlar, Juventus takımını da alkışlarken özellikle Pirlo'ya tezahüratta bulundu. Trabzonspor Lazio'dan sonra bu sezon ikinci defa bir İtalyan takımı ile karşı karşıya geldi.


Yönetime istifa çağrısı
Çok önceden elenişin belli olduğu mücadelenin son bölümünde maçtan kopan ve tezahüratlara başlayan Trabzonsporlu taraftarlar yönetimi protesto etti. Bordo-mavili taraftarlar uzun süre "Yönetim istifa" tezahüratları yaparken ayrıca "Daha forvet alamadın, kupayı mı alacaksın" şeklinde bağırdı.


Juve çok kaliteli
Trabzonspor'un ön liberosu Zokora, "Juventus kalitesini gösterdi, kazandı. Biz de boş alan bıraktık ama işi ciddiye aldılar" derken, "Avrupa macerasından memnunum. 3 tane takım eledik grupları da lider bitirdik. Juventus'u çekmemiz şanssızlık oldu ama elendiğimiz takım görüldüğü gibi güçlüydü" şeklinde konuştu.





Bir de bunlar var...



TRABZON
gt; 16.02.2012 tarihinde PSV'den aldığı 2-1 mağlubiyetten sonra evinde ilk defa yenildi. gt; Caner Osmanpaşa'nın ilk Avrupa Kupası maçı. gt; Malouda kariyerinde 93. defa bir Avrupa Kupası karşılaşmasında yer aldı.


nbsp;JUVENTUS
gt; Pablo Daniel Osvaldo Avrupa Kupalarında bulduğu 2 golü de Trabzonspor'a attı. gt; 36 yaşındaki Kaptan Buffon kariyerinin 695. maçına çıktı



Porto'dan süper dönüş

gt; UEFA Avrupa Ligi 2. Turu ilk maçında sahasında Frankfurt'la 2-2 berabere kalan Porto, deplasmanda güldü. Maçta 2-0 geriye düşmesine ve son dakikalara 3-2 geride girmesine rağmen sahadan 3-3 berabere ayrılan Porto gol averajıyla turu geçti. Diğer sonuçlar: Kazan-R.Betis: 0-2, Napoli-Swansea: 3-1, Sevilla-Maribor: 2-1, Salzburg-Ajax: 3-1, Basel-M.Tel Aviv: 3-0, Frankfurt-Porto: 3-3, S.Donetsk-Plzen: 1-2, Ludogorets-Lazio: 3-3, Alkmaar-Liberec: 1-1, Benfica-PAOK: 3-0, Fiorentina-Esbjerg: 1-1, Genk-Anzhi: 0-2, Lyon-Odessa: 1-0, Tottenham-Dnipro: 3-1, Valencia-D.Kiev: 0-0.


nbsp;Masal kötü bitti! Trabzon Avrupa'ya veda etti...

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...