En istikrarlısı o

/ Kaynak: İHA
En istikrarlısı o

SPOR Haberleri  / İHA

Spor Toto Süper Lig'in en istikrarlı hocası, 2 yıl 11 aylık görev süresi ile Akhisar Belediyespor Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu oldu.

Teknik direktörler, kulüpler için "ilk gönderilecekler" listesinin en başında yer alırken, Spor Toto Süper Lig'de bu durum daha belirgin. Türkiye Futbol Federasyonu resmi internet sitesinde Canberk Atik'in hazırladığı haberine göre, Süper Lig'deki 18 takımdan sadece ikisinin teknik direktörleri 1 yıldan daha uzun süre ekiplerinin başında. Ligdeki teknik adamların ortalama ömrü ise sadece 7 ay.
EN İSTİKRARLI HOCA 'HAMZA HAMZAOĞLU'
Spor Toto Süper Lig'de bir çok hoca sezon başında takımından ayrılırken, yerine bir çok teknik adam da göreve başladı. Ligde Akhisar Belediyespor Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu 2 yıl, 11 ay takımın başındayken, Kasımpaşa'nın Gürcü teknik direk direktörü Şota Arveladze ise 1 yıl, 4 aydır takımının başında görev yapıyor. Lider Fenerbahçe ve takipçilerinden Beşiktaş da, teknik direktörleri ile 8 aydır birlikte.
YURT DIŞINDA DURUM NE ?
Büyük liglerden bize en yakın olanları, 12 aylık ortalamayla La Liga ve 13.7 aylık ortalamayla Serie A. Bu sezon başında "Sir Alex"in ayrılmasıyla bir çok taşın yerinden oynadığı Premier Lig buna rağmen teknik adam ömründe 21.5 aylık ortalamaya sahip. İlk sırada ise 22.5 aylık ortalamayla Bundesliga yer alıyor. Almanlar, kulüp takımlarındaki teknik adam istikrarını milli takımlarında da fazlasıyla koruyor.

Almanya Bundesliga Lig'inde ise Eintracht Braunschweig takımın başında Tortsten Lieberknecht 5 yıl 9 aydır takımının başında buluyor. Jurgen Klopp ise Borussia Dortmund takımının başında 5 yıl 8 ay aydır görev yapıyor. Hannover 96'da ise Mirko Slomka'yla yolların ayırması ardından Tayfun Korkut ile anlaştı. Korkut Alman takımın başında 2 aydır bulunuyor.

İngiltere Premier Lig Arsenal takımının teknik direktörü Arsene Wenger ise 17 yıl, 5 aydır takımın başında bulunuyor. İspanya La Liga'da ise Getafe takımın başında bulunan Luis Garcia Plaza 3 yıl, 1 aydır takımın başında durarak en istikrarlı teknik adam oldu. Real Madrid 8 ay önce Carlo Ancelotti ile anlaşarak teknik direktörlük koltuğuna geçirdi.

İtalya Serie A ise Atalanta başında bulunan Stefano Colantuono 4 yıl, 1 aydır takımın başında duruyor.

Teknik Adamların Ortalama Görev Süresi

Almanya Bundesliga : 22.5 ay

İngiltere Premier Lig : 21.5 ay

İtalya Serie A: 13.7 ay

İspanya La Liga: 12 ay

Spor Toto Süper Lig: 7 ay

İŞTE EN İSTİKRARLI İSİMLER

Spor Toto Süper Lig

Takım Teknik Direktör Süre

Akhisar Belediyespor Hamza Hamzaoğlu 2 yıl, 11 ay

Kasımpaşa Şota Arveladze 1 yıl, 4 ay

Sivasspor Roberto Carlos 9 ay

Almanya Bundesliga

Takım Teknik Direktör Süre

Eintracht Braunschweig Tortsten Lieberknecht 5 yıl 9 ay

Borussia Dortmund Jurgen Klopp 5 yıl 8 ay

Mainz 05 Thomas Tuchel 4 yıl 6 ay

Hannover 96 Tayfun Korkut 2 ay

İngiltere Premier Lig

Takım Teknik Direktör Süre

Arsenal Arsene Wenger 17 yıl, 5 ay

Newcastle United Alan Pardew 3 yıl, 2 ay

West Ham United Sam Allardyce 2 yıl, 7 ay

İspanya La Liga

Takım Teknik Direktör Süre

Getafe Luis Garcia Plaza 3 yıl, 1 ay

Atletico Madrid Diego Simeone 2 yıl, 3 ay

Elche Fran Escriba 1 yıl, 8 ay

İtalya Serie A

Takım Teknik Direktör Süre

Atalanta Stefano Colantuono 4 yıl, 1 ay

Udinese Francesco Guidolin 3 yıl, 8 ay

Juventus Antonio Conte 2 yıl, 9 ay

SPOR
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...