Macera 224 gün sürdü

/ Kaynak: İHA
Macera 224 gün sürdü

SPOR Haberleri  / İHA

Trabzonspor'un UEFA Avrupa Ligi'ndeki 224 günlük macerası, Juventus eşleşmesiyle son buldu.

İtalyan ekibine kadar yenilgi yüzü görmeyen Karadeniz ekibi, iki maçta da rakibine kaybedince Avrupa'ya veda etti. nbsp;Bu sene, 18 Temmuz 2013'de İrlanda'nın Derry City takımıyla Avrupa macerasına başlayan bordo-mavili takım, evinde oynadığı maçı 4-2 kazınırken, deplasmanda ise 3-0 galip gelerek sezona Avrupa maçlarıyla fırtına gibi başladı. Ön eleme maçlarında Dinamo Minsk ve Kukesi takımları geçen Trabzonspor, yenilgisiz gruplara kalmayı başararak, tarihinde de bir ilki gerçekleştirdi. Bordo-mavililer, daha önce UEFA Avrupa Ligi J Grubu'nda Apollon Limassol, Legia Warszawa ve Lazio takımlarıyla eşleşti. Grup maçlarında da başarılı bir performans sergileyen Karadeniz ekibi, nağmağlup bir şekilde grup maçlarını tamamlayarak Lazio'nun önünde grubu lider tamamladı ve bir üst tura adını yazdırmayı başardı. nbsp;Trabzonspor, UEFA Avrupa Ligi'nde bir üst turda ise İtalya'nın güçlü takımlarından Juventus ile eşleşti. İlk maçta deplasmanda Torino ekibine 2-0 mağlup olmasına rağmen bordo-mavililer, oynadıkları futbolla beğeni kazandı. Daha sonra, Trabzonspor'da tur umutları rövanş maçına kalmış olsa da, Karadeniz ekibi evinde oynadığı maçı da aynı skorla kaybedince Avrupa defterini kapatmış oldu.

Bordo-mavili takım bu sezon Avrupa'da oynadığı 14 maçta 9 galibiyet, 3 beraberlik ve 2 yenilgi alırken attığı 26 gole karşılık ise kalesinde 13 gol gördü.

Trabzonspor'un Avrupa serüveni:

UEFA AVRUPA LİGİ 2. ÖN ELEME TURU (2013-2014)

Trabzonspor - Derry City.: 4-2

Derry City - Trabzonspor.: 0-3

UEFA AVRUPA LİGİ 3. ÖN ELEME TURU

Dinamo Minsk - Trabzonspor.: 0-1

Trabzonspor - Dinamo Minsk.: 0-0

UEFA AVRUPA LİGİ PLAY-OFF TURU

Kukesi - Trabzonspor.: 0-2

Trabzonspor - Kukesi.: 3-1

UEFA AVRUPA LİGİ GRUP MAÇLARI

Apollon Limassol - Trabzonspor: 1-2

Lazio - Trabzonspor.: 3-3

Trabzonspor - Legia Warszawa.: 2-0

Legia Warszawa - Trabzonspor.: 0-2

Trabzonspor - Apollon Limassol.: 4-2

Lazio - Trabzonspor.: 0-0

UEFA AVRUPA LİGİ 2.TUR

juventus - Trabzonspor.:2-0

Trabzonspor - Juventus.: 0-2

SPOR
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...