Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Asya borsaları karışık seyretti

/ Kaynak: AA
Asya borsaları karışık seyretti

Ekonomi Haberleri  / AA

Asya borsalarında, dün ABD Merkez Bankası Başkanı Janet Yellen'ın açıklamaları ve bugün Japonya'da açıklanan verilerin ardından dalgalı bir seyir izlendi.

Japonya'da bugün açıklanan verilere göre, sanayi üretimi aylık yüzde 4 ve yıllık yüzde 10,6 ile beklentilerin üzerinde arttı. Ülkede yüzde 3,9 artması beklenen perakende satışlar da yıllık yüzde 4,4 yükseldi. Ülkede işsizlik oranı ise yüzde 3,7 ile beklentiler paralelinde açıklandı. nbsp;Verilerin olumlu yönde açıklanmasına rağmen Ukrayna'da yaşanan siyasi gerilim nedeniyle yatırımcıların güvenli liman olarak gördüğü yene yönelmesi, ülke para biriminin dolar karşısında güçlenmesini sağladı. İhracatçıları desteklemek amacıyla zayıf yen politikasını benimseyen Japonya'da bu gelişme, Nikkei endeksinde düşüşler yaşanmasına neden olsa da olumlu gelen veriler kayıpları sınırladı. Endeks, haftanın son işlem gününde yüzde 0,6 değer kaybederek 14.841,07 puandan kapandı. Dolar/yen paritesi ise şu dakikalarda yüzde 0,4 değer kaybıyla 101,688 seviyelerinden alıcı buluyor. nbsp;Çin'de ülke para birimi yuandaki değer kayıplarının devam etmesi sonrasında yuan bandının genişletileceğine yönelik haberlere karşın, Şangay bileşik endeksi günü yüzde 0,4 artarak 2.056,30 puandan tamamladı.

Güney Kore'de Kospi endeksi yüzde 0,1 değer kazanarak 1.979,99 puan oldu.

Hindistan'da Sensex endeksi yüzde 0,3 artışla 21.049,18 puanda seyrediyor. Dolar/Hindistan rupisi paritesi yatay seyirle 62,015 seviyelerinden işlem görüyor.

Hong Kong'da Hang Seng endeksi ise yüzde 0,1 düşüşle 22.804,06 puanda dalgalanıyor.

Bu arada, ABD'de dün Fed Başkanı Yellen, Senato'da yaptığı sunum ve soru cevap bölümündeki açıklamalarında para politikasında sürprizlerin olmayacağı ve parasal genişlemenin mevcut trend devam ettiği taktirde sonbahara kadar sonlandırılabileceğini belirtti. Yellen, faiz artışının işsizlik ve enflasyonda eşik değerlere ulaşılsa bile otomatik olarak başlanmayacağını da tekrar vurguladı.

Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...