Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

O kazada yürek burkan detay!

O kazada yürek burkan detay!

YAŞAM Haberleri

5 gün önce Çanakkale'deki trafik kazasında hayatını kaybeden Acil Tıp Teknisyeni İsmail Öztürk ile ilgili yürek burkan detay...

Çanakkale'nin Çan İlçesi'nde, 5 gün önce trafik kazasında ölen 23 yaşındaki Acil Tıp Teknisyeni İsmail Öztürk'ün, 13 Şubat günü Hakkari'nin Şemdinli İlçesi Aktütün Köyü'nde zorlu doğa koşullarında ulaştıkları kadına ambulansta doğum yaptırıp, bebeği yeleğine sararak hastaneye ulaştırdığı ortaya çıktı.Bu yaşadıklarını konu alan hikayeyle ölümünden birkaç gün önce Altın Ambulans Sağlık Ödülleri Yarışması'na katılan kahraman acil tıp teknisyenine internetten oy vererek ödülülü kazandırmak için Çan'da kampanya başlatıldı.İsmail Öztürk'ün acil tıp teknisyenleri kategorisinde 43 kişinin katıldığı yarışmada Hakkari'nin Şemdinli İlçesi Aktütün Köyü'nde 13 Şubat'ta yaşadığı olayı oylamanın yapıldığı Acil Tıp Teknisyenleri ve Teknikerleri (Paramedik) Derneği'nin 'www.altinambulans.org' sitesinde şöyle anlattı:"Zorlu doğa şartları altında ve yoksulluğun etkisi altında gelen bebek. Sabah gün ağarır ve saat 6 civarında çalan bir telefon, Hakkari Şemdinli'ye bağlı Aktütün Köyü'nden gelen bir telefon ve doğum vakası. Acil olarak ambulansla çıkış yapıyoruz. Yoğun kardan dolayı köy yolları kapalı olduğu için hasta ya da hasta yakınlarına telefon ile ulaşmaya çalıştık. Hasta yakınlarına telefonla ulaştıktan sonra bir araçlarının olup olmadığını sorduk. 'Çok zor durumdayız hocam, arabamız nereden olsun?' cevabını alınca yıkıldık, resmen. Bunun üzerine köy muhtarını arayarak bizlere yardımcı olmalarını istedik. Köyden bir araçla hastayı bize doğru yola çıkarmalarını sağladık. Amaç bir an önce hastaya ulaşmaktı. Yaklaşık 2 saat sonra hastaya ulaştık ve ilk yaptığım muayenesinde doğumun gerçekleşebileceğini gördüm. Hemen ambulansa alarak, hızlı hastaneye dönmeye başladık. Bir saatlik yolumuz kalmışken annenin sancıları arttı ve doğum başladı.
nbsp;
AMBULANSI DURDURDUM, BEBEĞİ SAĞ SALİM DÜNYAYA GETİRDİM
nbsp;Ambulansı durdurarak bebeği sağ salim dünyaya getirdim. Fakat hastanın maddi durumu kötü olduğu için bebeği sarabileceğim bir bez dahi yoktu. Bunun üzerine üzerimdeki 112 Acil servis yeleğimi çıkarıp, bebeği ona sarmak zorunda kaldım. Gerekli müdahaleyi anne ve bebeğe yaptıktan sonra yola devam ettik. Bir an önce hastaneye varıp anne ve bebeği uzman hekimlere kontrol ettirmek istiyordum. Çünkü önemli olan ve ciddi olan bir sorun vardı. Bebeğin anne ve babası birinci derece akrabaydı. 1 saat sonra hastaneye vardığımızda yapılan ilk muayene ve tetkikler sonucu anne ve bebeğin sağlığının iyi olduğunu öğrendik. Mutlu, huzurlu ve içimiz buruk bir halde istasyona dönüş yaptık."
nbsp;Yarışmada dereceye girenlere ödülleri 22-28 Mart Acil Tıp Teknisyenleri ve Teknikeri Haftası kapsamında düzenlenecek törenle dağıtılacağı bildirildi.
nbsp;
NELER YAŞANMIŞTI?
nbsp;Hakkari 112 Acil Servis ekibinde görevli İsmail Öztürk'e, kendisi gibi acil tıp teknisyeni olan eşi 23 yaşındaki Berrin Öztük'ü görmek ve Mayıs ayında yapılacak düğünlerinin hazırlığı için geldiği Çan'da geçen 23 Şubat'ta arkadaşladıyla gittiği Şuayip Tepesi'nde yol kenarında cep telefonuyla konuşurken, 17 HA 788 plakalı otomobil çarpıp, kaçtı. Ağır yaralanan Öztürk, arkadaşlarının haber vermesi üzerine gelen 112 Acil Servis ekibindeki meslektaşları tarafından olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından Çan Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Doktorlar, durumu ağır olan Öztürk'ü Çanakkale Devlet Hastanesi'ne sevk etti. Öztürk, burada doktorların müdahalelerine rağmen kurtarılamadı. Tayinin eşinin yanına yaptırmak için çalıştığı öğrenilen Öztürk'e çarpan otomobili kullandığını ileri süren S.T., aynı gün polise teslim olup, tutuklandı.
(Milliyet)
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...