"Kırım Hükümeti'ni tanımıyoruz"

/ Kaynak: AA
"Kırım Hükümeti'ni tanımıyoruz"

DÜNYA Haberleri  / AA

Kırım'da gerginlik sürüyor. Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı Çubarov, şaibeli bir şekilde oluşturulan Kırım Hükümeti'ni tanımadıklarını belirtti.

Ukrayna'ya bağlı KırımÖzerk Cumhuriyeti'nin Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkanı Refat Çubarov, şaibeli bir şekilde oluşturulan Kırım Hükümeti'ni tanımadığını bildirdi.

Çubarov yaptığı yazılı açıklamada, kimliği belirsiz silahlı kişilerin işgali altında kurulan yeni hükümetin şaibeli olduğunu ve kendisine yasal statü kazandırmak için Kırım Tatar halkını temsil eden milletvekillerine çeşitli devlet görevleri teklif ederek satın almaya çalıştığını belirtti.

Dün oluşturulan Kırım Hükümeti'ni tanımadığını vurgulayan Çubarov, Kırım Bakanlar Kurulu temsilcileriyle herhangi bir görüşme yapmadığını kaydetti.

Kırım Özerk Cumhuriyeti Parlamentosu, dün silahlı kişilerin işgali altında yaptığı toplantıda, Başbakan Anatoliy Mogilov'u görevden almış, Rus Birliği Partisi Başkanı Sergey Aksenov'u yeni başbakan seçmiş ve 25 Mayıs'ta Özerk Cumhuriyeti'nin yetkilerinin genişletilmesi için referandum yapma kararı almıştı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...