Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

HSYK'ya jet hızıyla atama

HSYK'ya jet hızıyla atama

GÜNDEM Haberleri

HSYK'daki 'paralel yapı'ya son vermek için çıkarılan kanunun Resmî Gazete'de yayınlanmasının ardından önemli görevlere atamalar yapıldı.

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) düzenlemesi önceki akşam Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Bununla birlikte Genel Sekreter Muzaffer Bayram, Genel Sekreter yardımcıları Neslihan Ekinci, Engin Durnagöl, Bülent Albayrak, Havva Bağlı Gürgen ile Teftiş Kurulu Başkanı Selim Yıldız, başkan yardımcıları İlhan Önkal ve Adem Kartal'ın görevleri sona erdi. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, beklemeden dün sabah 5 Genel sekreter yardımcısı ile Teftiş Kurulu Başkanı ve 3 başkan yardımcısının atamasını yaptı. Buna göre, HSYK Teftiş Kurulu Başkanı Selim Yıldız tekrar bu göreve getirildi. Genel Sekreter Yardımcılıklarına, birinci sınıfa ayrılmış hakim ve savcılar arasından Musa Kanıcı, Müjgan Karyağdı, İbrahim Pektaş, Serdar Mutta ve Erdal Demir, Teftiş Kurulu Başkan Yardımcılıklarına Şaban Kazdal, Kemal Açıkgöz ve Abdülkadir Güngören atandı.HSYK Genel Sekreterliği için genel kurul, 10 gün içinde adaylarını belirleyecek ve HSYK Başkanı, sonraki 3 gün içinde bu adaylar arasından atama yapacak. Bu göreve şimdilik Genel Sekreter Yardımcılığı'na atanan Serdar Mutta vekalet edecek. Danıştay Üyesi Yılmaz Akçil de Türkiye Adalet Akademisi Başkanı olarak görevlendirildi.
AYM, CHP'YE?GERİ GÖNDERDİ
CHP ise düzenlemeyi Anayasa Mahkemesi'ne götürdü ve 46 maddelik yasanın 23 maddesiyle ilgili yürütmeyi durdurma ve iptal talebinde bulundu. AYM, yaptığı toplantıda, nbsp;eksiklikler bulunduğunu tespit ettiği dilekçeyi CHP'ye geri gönderdi. CHP söz konusu eksiklikleri tamamlayıp yeniden AYM'ye gidecek. CHP'nin, aynı yasanın Köşk onayını beklemeden ve Resmi Gazete'de yayınlanmadan yaptığı başvuru da reddedilmişti. Son başvuruyla birlikte CHP, 7 yılda tam 165 defa AYM'nin kapısını çalmış oldu. nbsp; nbsp;Adalet Bakanı Bozdağ ise düzenlemenin Anayasa'ya uygun olarak hazırlandığını ifade ederek, "CHP, her hadiseyi AYM'ye götürmeyi alışkanlık haline getirdi" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...