Melo'nun cezasında flaş gelişme!

Melo'nun cezasında flaş gelişme!

SPOR Haberleri

Beşiktaş derbisi sonrası yaptığı hareketten dolayı Disiplin Kurulu'na sevk edilen Galatasaraylı Melo, üyeleri ikiye böldü.

Galatasaray-Beşiktaş derbisi sonrasında Melo'nun hareketi bir kısmına göre "hakaret" içeriyordu, Galatasaray Başkanı Ünal Aysal da dahil olmak üzere diğer bölümü de bunu "sempatik bir dans" olarak gördü. Bu durumu değerlendiren Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu oy çokluğuyla ceza vermedi.
Televizyon görüntülerini inceleyen TFF Hukuk Müşavirliği, Melo'nun hareketinin sportmenliğe aykırı bir hareket olduğunu düşünerek, sarı-kırmızılı oyuncuyu Disiplin Kurulu'na sevk etmişti. Bunun üzerine Galatasaraylı oyuncudan savunma istendi. Sarı-kırmızılılar, içinde dünyaca ünlü Brezilyalı futbol yıldızlarının gol sevinçlerini ve danslarını gösteren bir CD hazırladı. Neymar'ın da içinde bulunduğu Sambacılar, gol atmalarının ardından aynı Melo'nun benzeri bir şekilde dans edip, gollerini kutluyorlardı. Bunu dikkate alan kurulun yarısından fazlası, Melo'nun dansının doğal kabul edilmesi gerektiğini dile getirdi.


Oy çokluğuyla kurtardı
Bunun dışında diğer bir unsur da, bu hareketin kendi taraftarına karşı yapılması oldu. Güvenlik gerekçesiyle Beşiktaş taraftarının statta bulunmamasını da dikkate alan PFDK, Melo'nun bu hareketlerinin bir sevinç işareti olarak değerlendirilmesi gerektiğine hükmetti. Yapılan oylamanın ardından Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, oy çokluğuyla Melo'nun ceza almamasına hükmetti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...