O bebek seni hiç unutmayacak İsmail!

/ Kaynak: DHA
O bebek seni hiç unutmayacak İsmail!

YAŞAM Haberleri  / DHA

Çanakkale'nin Çan ilçesinde, 6 gün önce trafik kazasında ölen Acil Tıp Teknisyeni İsmail Öztürk ile ilgili duygulandıran bir olay ortaya çıktı.

Hakkâri'de 13 Şubat'ta karlar arasındaki köyde bir kadına doğum yaptırıp bebeği yeleğine sararak kurtaran Acil Tıp Teknisyeni İsmail Göktürk, 10 gün sonra, Çanakkale'de trafik kazasında can verdi.

Çanakkale'nin Çan ilçesinde, 6 gün önce trafik kazasında ölen Acil Tıp Teknisyeni İsmail Öztürk'ün (23), bu dünyaya 'iki can kurtararak' veda ettiği ortaya çıktı. Öztürk'ün, 13 Şubat günü Hakkâri'nin Şemdinli ilçesi Aktütün köyünde zorlu doğa koşullarında ulaştıkları kadına ambulansta doğum yaptırıp, bebeği yeleğine sararak hastaneye ulaştırdığı, ölümünden birkaç gün önce 'Altın Ambulans Sağlık Ödülleri Yarışması'na katılmak için bunları kaleme alınca anlaşıldı. Öztürk, ölümünden birkaç gün önce, 'www.altinambulans.org' sitesinde yaşadıklarını kendi kaleminden şöyle anlattı:

ALTIN AMBULANS YAZISI


"Yoğun kardan dolayı köy yolları kapalı olduğu için hasta ya da hasta yakınlarına telefon ile ulaşmaya çalıştık. Hasta yakınlarına telefonla ulaştıktan sonra bir araçlarının olup olmadığını sorduk. 'Çok zor durumdayız hocam, arabamız nereden olsun?' cevabını alınca yıkıldık, resmen. Köyden bir araçla hastayı bize doğru yola çıkarmalarını sağladık. Yaklaşık 2 saat sonra hastaya ulaştık."

'BEBEĞİ YELEĞİME SARDIM'


"Hemen ambulansa alarak, hızlı hastaneye dönmeye başladık. Bir saatlik yolumuz kalmışken annenin sancıları arttı ve doğum başladı. Ambulansı durdurarak bebeği sağ salim dünyaya getirdim. Fakat hastanın maddi durumu kötü olduğu için bebeği sarabileceğim bir bez dahi yoktu. Bunun üzerine üzerimdeki 112 Acil servis yeleğimi çıkarıp bebeği ona sarmak zorunda kaldım. Gerekli müdahaleyi anne ve bebeğe yaptıktan sonra yola devam ettik. Bir an önce hastaneye varıp anne ve bebeği uzman hekimlere kontrol ettirmek istiyordum. Çünkü önemli olan ve ciddi olan bir sorun vardı. Bebeğin anne ve babası birinci derece akrabaydı. 1 saat sonra hastaneye vardığımızda yapılan ilk muayene ve tetkikler sonucu anne ve bebeğin sağlığının iyi olduğunu öğrendik. Mutlu, huzurlu ve içimiz buruk bir halde istasyona dönüş yaptık."

Karı-koca meslektaştı


HAKKÂRİ 112 Acil Servis ekibinde görevli İsmail Öztürk, kendisi gibi acil tıp teknisyeni eşi Berrin Öztük'ü (23) görmek için Çanakkale'nin Çan ilçesine gelmişti. Öztürk, 23 Şubat'ta arkadaşlarıyla gittiği Şuayip Tepesi'nde, yol kenarında cep telefonuyla konuşurken, bir otomobil çarpıp kaçmıştı. Ağır yaralanan Öztürk, yaşamını yitirmişti. Öztürk'e çarpan otomobili kullandığını ileri süren S.T., aynı gün polise teslim olup tutuklanmıştı.
YAŞAM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...