Sabancı sanayiye 500 milyon $ yatıracak

Sabancı sanayiye 500 milyon $ yatıracak

Ekonomi Haberleri

Brisa'nın Aksaray'daki ve Kordsa'nın Endonezya'daki fabrikalarına yatırım yapacak olan Sabancı Holding, Yünsa ile İtalya, Temsa ile ABD'de büyümek istiyor.

Geçen yıl yaklaşık 200 milyon dolarlık yatırım yapan Sabancı Holding 2014 yılı içerisinde 500 milyon liralık yatırım daha planlıyor. Sabancı Holding Sanayi Grup Başkanı Mehmet Pekarun yatırımlardan Brisa'nın Aksaray'daki ve Kordsa'nın Endonezya'daki yatırımının ağırlıklı pay alacağını dile getirdi. nbsp;Pekarun, "Brisa'nın Aksaray'da 300 milyon dolarlık ikinci fabrika yatırımını duyurmuştuk. 2017'de bu fabrikayı hayata geçirmeyi planlıyoruz. Kendi alanında dünyanın ilk 5 firması arasında yer alan Yünsa İtalyanlardan pazar payı alıyor. Geçen 2 sene Avrupa pazarında yavaşlama varken Yünsa Avrupa'da cirosunu büyüttü ve kârlılığını artırdı. 2013'te12 yeni ürünle 26 milyon dolara ciroya ulaşan Kordsa Global'in 2017 hedefinde ise 17 yeni ürünle 150 milyon dolar ciro var" dedi. Grup şirketlerinden Temsa'nın ise ABD'de iddialı olduğunu anlatan Pekarun, "Şuan ABD'de 412 Temsa otobüsü yollarda. 4-5 sene önce sıfır ciromuz varken bu yıl ABD pazarında 60 milyon dolar ihracat hedefliyoruz. Google ve Facebook çalışanlarını bile biz taşıyoruz" diye konuştu. Avrupa pazarının geri gelmesinin ve ihracat pazarlarının çeşitlenmesinin kendilerine yaradığını aktaran Pekarun, 2013 yılı için 5.5 milyar lira olmasını bekledikleri ciroyu 2014 yılında 6.5 milyar liranın üzerine çıkarmayı hedeflediklerini kaydetti. nbsp;17 Aralık operasyonundan sonra Türkiye'de yaşanın siyasi olaylara da değinen Pekarun, "Sabancı Holding olarak Türkiye'nin potansiyeline çok inanıyoruz. İş dünyası için öngörebilmek çok önemli. Türkiye dinamik bir ülke" değerlendirmesinde bulundu. Yabancı ortaklarının Türkiye'deki son gelişmelere nasıl baktığına ilişkin soruya ise Pekarun, "Yabancı orta ve uzun vadeye bakıyor ve Türkiye'ye inanıyor. Bu dönemde iletişim çok önemli. Belirsizlik olmamalı" cevabını verdi.
Ömer TEMÜR/TÜRKİYE GAZETESİ

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...