En temiz hava Çanakkale'de

En temiz hava Çanakkale'de

YAŞAM Haberleri

Havası en temiz olan iller Çanakkale, Giresun, Sinop, Yalova, Artvin, Adana, Erzurum, Kastamonu, Kilis ve Eskişehir olarak sıralandı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 2013 yılına ilişkin 'hava kalitesi' verilerini açıkladı. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, 2013 yılı partiküler madde ortalamalarının en yüksek bulunduğu hava kalitesi izleme istasyonları sırasıyla Ankara-Sıhhıye, Batman, Afyonkarahisar, Siirt, Bolu, Kahramanmaraş-Elbistan, Manisa, Sakarya, Ankara-Demetevler ve Denizli 1 oldu. Kükürtdioksit ortalamalarının en yüksek bulunduğu istasyonlar ise sırasıyla Afyonkarahisar, İzmir-Şirinyer, Muğla 1, İzmir-Çiğli, Kahramanmaraş-Elbistan, Karabük, Edirne, Batman, Yozgat ve Karaman oldu. 2013 yılı partiküler madde ortalamalarının en düşük bulunduğu hava kalitesi izleme istasyonları sırasıyla Çanakkale, Giresun, Sinop, Yalova, Artvin, Adana-Çatalan, Erzurum, Kastamonu, Kilis ve Eskişehir oldu. Kükürtdioksit ortalamalarının en düşük bulunduğu istasyonlar ise sırasıyla Eskişehir, İçel, Artvin, Yalova, Giresun, Kocaeli, İstanbul-Kartal, İstanbul-Sarıyer, Tokat ve Kayseri 2-Melikgazi olarak açıklandı.
ANKARA İHA


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...