Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Elektronik kelepçe sokakta da koruyacak

Elektronik kelepçe sokakta da koruyacak

YAŞAM Haberleri

Şiddet uygulayana da; mağdura da elektronik kelepçe takılacak. Böylece bu iki kişi birbirlerine 200 metreden fazla yaklaşırsa cihaz alarm verecek

Eşine karşı şiddet uygulayan kişinin evden uzaklaştırılması, elektronik kelepçeyle eve yaklaştırılmaması uygulamasına yenisi eklendi. Yeni uygulamada; şiddet uygulayan kişi ile mağdur eşin bileğine kelepçe takılacak. Bu sayade dışarıdayken bile iki kişi birbirlerine 200 metreden fazla yaklaşamayacak. Sokakta saldırı olaylarının büyük ölçüde önüne geçmesi beklenen ikili kelepçe uygulaması, Adana'da mahkeme kararıyla kullanılmaya başlandı. Şiddete maruz kalan eş, bileğine takılan kelepçe sayesinde evin dışına da çıkabilecek. Eşlerin yaklaşması halinde İstanbul'daki denetimli serbestlik merkezine gönderilecek sinyalin ardından kolluk görevlileri, çiftleri uzaklaştıracak.
Adana Denetimli Serbestlik Müdürlüğü, çeşitli suçlara karışan 5 bin 600 kişiyi, adli kontrol kapsamında takip ediyor. Bu kişilerden bazılarına elektronik kelepçe takılırken bazıları da belirli periyotlarda polis merkezlerine görünüyor.
ADANA AA


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...