Tek nefesle 'Rekorların rekorunu' kıracak!

/ Kaynak: AA
Tek nefesle 'Rekorların rekorunu' kıracak!

SPOR Haberleri  / AA

Dalış rekortmeni milli sporcu Cenk Devrim Ulusoy, Çanakkale Zaferi'nin 100. yılı anısına tek nefeste 200 metreye dalarak rekor kırmayı hedefliyor.

Dalış rekortmeni milli sporcu Cenk Devrim Ulusoy, Çanakkale Zaferi'nin 100. yılı anısına özel rekor denemesi gerçekleştirecek. "Rekorların rekorunu" kırmak için tek nefeste 200 metreye dalmayı hedefleyen milli sporcu, rekor denemesiyle ilgili, oldukça heyecanlı olduğunu dile getirdi. Yapacağı denemenin zorluğunun farkında olduğunu ifade eden Ulusoy, "Rekor denemesi için suyun altına ineceğim derinlik, bir insanın sağlığı açısından büyük riskler taşıyor. Söz konusu rekoru kırma adına çalışmalar yürüten Fransız sporcu, yakın tarihte antrenman sırasında hayatını kaybetti. Suyun altında 200 metre derinliğe indiğiniz zaman üzerinizde hissedeceğiniz basınç 2 ton civarında oluyor. Dolayısıyla benim adıma en küçük hatayı affetmeyen ve büyük riskler taşıyan bir rekor denemesi olacak. O yüzden çalışmalarıma erken başladım. Bundan önce tescillenen rekor 183 metre ile Avusturyalı bir sporcuya ait. Bunu 200 metreye çıkarmak istiyorum" diye konuştu.
Ulusoy, gelecek sene eylül ayında Çanakkale Zaferi'nin 100. yılında bu denemeyi yapmayı planladığını vurgulayan Ulusoy, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Ülke tarihimiz adına büyük önem taşıyan Çanakkale Zaferi'nin 100. yılında, kariyerimin en önemli rekor denemesini gerçekleştireceğim. Dolayısıyla büyük bir heyecan ve konsantrasyonla hedefime kenetlendim. Çanakkale'nin Ayvacık ilçesindeki Behramkale beldesinde tek nefeste yapacağım deneme, yaklaşık 5 dakika sürecek. Suyun derinliklerine indikçe karşılaşacağım basınç büyük boyutlarda olacak. Dolayısıyla birçok insana göre tehlikeli bir işe kalkıştığım söylenebilir ancak kariyerim boyunca bu anın gerçekleşmesi için bekledim. Kendimi gerek mental, gerekse fiziksel açıdan hazır hissediyorum. Böylesine önemli rekor denemelerinde öz güven şart. Ben de kendime güveniyorum."
- "Yalnızlığın bu kadar yoğun olarak hissedildiği başka yer sanırım yoktur"
Suya her dalışında çok farklı duygular hissettiğini kaydeden rekortmen sporcu, sözlerini şöyle tamamladı:
"Su, benim için her yönden vazgeçilmez. Bunu kaybetmemek için çok çalışıyorum. Ayrıca kendimi ifade edebileceğim tek platform. İnsanın sevdiği işi yapması gerçekten mutluluk verici. Dalış yaptığım derinlikler fazlasıyla karanlık ama başarma dürtüsünün maksimum yaşandığı tek yer de orası olsa gerek. Ben de bu duyguyu yaşamayı çok seviyorum ve her seferinde daha derine girmeye çalışıyorum. Yalnızlığın bu kadar yoğun olarak hissedildiği başka bir yer sanırım yoktur."
SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...