171 günlük IŞİD zulmü sona erdi

/ Kaynak: İHA
171 günlük IŞİD zulmü sona erdi

DÜNYA Haberleri  / İHA

Irak Şam İslam Devleti Örgütü'nün Azez ilçesinden çekilmesiyle sınır köylerinde bayram havası eserken, Suriyelilerin de ülkelerine dönüşleri hızlandı.

Halep'in Azez ilçesinin kontrolünü elinde bulunduran Irak Şam İslam Devleti Örgütü'nün (IŞİD) ilçeden çekilmesiyle birlikte sınır köylerinde bayram havası eserken, Suriyelilerin de ülkelerine dönüşleri hızlandı. nbsp;19 Eylül 2013 tarihinde Azez ilçesinin yönetimini IŞİD'in ele geçirmesinden sonra ilçede yaptığı katliamlar tüm İslam alemini ve dünyayı ayağa kaldırmıştı. IŞİD son olarak Bab Es Selame Sınır Kapısı'nın kontrolünü elinde bulunduran Özgür Suriye Ordusu'na bağlı Kuzey Kasırgası Tugayı'nın bölgeyi terk ederek yönetiminin kendilerine bırakılmasını istemiş, 2 Mart tarihine kadar süre vermişti. Muhalif gurupların da IŞİD'in Azez ilçesinden çekilmesini istemesi üzerine gerginlik baş göstermişti. Muhalif grupların tamamının bir araya gelmesinden sonra IŞİD, hem Azez ilçesi hem de köylerinden 600 militanı ile birlikte çekilerek Suriye'nin Rakka kentine gitti. Bu gelişme üzerine Azez halkı toplanarak sevinç gösterisi yaptı. Azez ilçesinin kontrolü 171 gün sonra Özgür Suriye Ordusu'na geçerken, IŞİD'in Azez ilçesi ve Türkiye-Suriye sınırından çekilmesinden sonra Kilis ve çevresinde yaşayan Suriyeliler ülkelerine dönmeye başladı. 10 kilometrelik TIR konvoyunun ise kısa süre içerisinde erimesi bekliyor. Çünkü IŞİD'in yardım konvoyları ile Suriyelilere gidecek insani yardımları engellediği öğrenildi.
Necçar Abdulvahaf isimli Suriyeli, IŞİD'in Azez ilçesinden ve sınırdan çekilmesi ile Suriyelilerin rahat bir nefes aldığını belirterek, "Halka zulmeden korku salan bu örgütün çekilmesinden sonra halk sevinç gösterileri yapıyor. Suriyeli vatandaşlar ülkelerine geri dönmeye başladı. İnşallah ülkemize huzur, barış gelecektir" diye konuştu.
DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...