Putin, Kırım'a müdahale izni istedi

Putin, Kırım'a müdahale izni istedi

DÜNYA Haberleri

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna'ya bağlı özerk Kırım'da silahlı güç kullanılması için parlamentonun üst kanadından yetki istedi

Rusya Devlet Başkanı Putin, orduyu, Ukrayna'ya bağlı Kırım Özerk Cumhuriyeti sınırlarında kullanmak için Parlamento'nun üst kanadı Federasyon Konseyi'nden yetki istedi. nbsp;Kremlin Sarayı'ndan yapılan açıklamada Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Kırım'a düzenlenecek askeri operasyon için parlamentodan izin istediği belirtildi. nbsp;
Rusya'daki üst meclise teklifini yollayan Putin, bölgede bulunan Ruslar ve Rus askeri birliklerinin korunması için bu kararı almaları gerektiğini ifade etti. Öte yandan Rusya'nın Kırım'da yaşanan son gelişmeler sonrası Ukrayna'nın görüşme isteğini de reddettiği ifade edildi. nbsp; nbsp;(İHA)

Putin'in başvurusundan bir kaç saat önce nbsp;Rusya Parlamentosu'nun alt kanadı Duma, Devlet Başkanı Vladimir Putin'den "Kırım'da durumun istikrara kavuşması ve halkın korunması için gereken tedbirlerin alınması" çağrısında bulundu. nbsp;Duma Başkanı Sergey Narışkin gazetecilere yaptığı açıklamada, Mecis'de bugün iki ortak açıklama kabul ettiklerini söyledi. nbsp;İlk metinde, "Ukrayna'da tırmanan siyasi gerginlikten duyduğu endişe ve sosyopolitik durumun gelişme şeklinden duyulan derin kaygı"nın belirtildiğini ifade eden Narışkin, ikinci metinde de Putin'e "Kırım'da durumun istikrara kavuşması ve halkın şiddetten ve tehlikeden korunması için gereken tedbirlerin alınması" isteğinin yer aldığını kaydetti. (AA)




UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...