Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Ergenekon ve Balyoz tutukluları için orduevi açıklaması

Ergenekon ve Balyoz tutukluları için orduevi açıklaması

GÜNDEM Haberleri

Ergenekon ve Balyoz davasında yargılanan tutuklu ve hükümlü askerler ile ailelerinin orduevlerine giriş yasağı uygulanması konusuna açıklık getirildi.

Milli Savunma Bakanı Yılmaz, kararın Genelkurmay Başkanlığı'nca oluşturulan bir kurul tarafından alındığını, kurulun süreli veya süresiz olarak yasaklama getirebildiğini ifade etti. nbsp;
Yılmaz, MHP'li Lütfü Türkkan'ın konuya ilişkin sorusuna verdiği yanıtta, şu bilgileri verdi: nbsp;
"Orduevleri, askeri gazino ve diğer sosyal tesislerden yararlanma usul ve esasları ile söz konusu tesislere girişin yasaklanmasına ilişkin hususlar TSK İç Hizmet Yönetmeliği'nin 664. Maddesinin 4.fıkrasında düzenlenmiştir. Bu kapsamda hak sahibi kişiler bu düzenleme kapsamında Orduevleri, Askeri Gazinolar ve Sosyal Tesisler Yönergesinde yer alan esaslar uyarınca söz konusu tesislerden faydalanmakta, belirlenen esaslara uymayanların tespiti halinde ise personelin tesislere girişi Genelkurmay Başkanlığı'nca oluşturulan bir kurul tarafından süreli veya süresiz olarak yasaklanabilmektedir."
Star'ın haberine göre; Yılmaz, kurul tarafından verilen personelin TSK sosyal tesislerine girişinin yasaklanması kararının personelin kişisel başvurusu halinde yeniden değrelendirildiini kaydetti. nbsp;
TSK'NIN CEP TELFONU MASRAFI
Yımaz, kamu kurum vekuruşularının giderlerinden tasarruf sağlamak amacıyla alınacak önlemleri belirleyen genelgeye uyulduğunu ifade ederek, haberleşme maliyetinin en aza indirilmeye çalışıldığını ifade etti. Yılmaz, 2008 ile 2013 yılları arasında cep telefonu sayısının 138, telefona ödenen paranın 2013'te 62.652,08 TL olduğunu bildirdi.


HABER7

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...