BMGK'dan Ukrayna için acil toplantı çağrısı

/ Kaynak: AA
BMGK'dan Ukrayna için acil toplantı çağrısı

DÜNYA Haberleri  / AA

BM Güvenlik Konseyi üyeleri, Ukrayna'daki son gelişmeleri değerlendirmek üzere TSİ 21.00'de acil toplantıya çağrıldı.

BM Güvenlik Konseyi üyeleri, Ukrayna'daki son gelişmeleri değerlendirmek üzere TSİ 21.00'de acil toplantıya çağrıldı. Rusya Parlamentosu'nun üst kanadı Federasyon Konseyi, Rus ordusunun Ukrayna sınırlarında görev yapmasına onay vermesinin ardından BMGK üyelerine acil olarak toplanma çağrısı yapıldı.

Toplantı talebi BMGK'nın daimi üyesi İngiltere'den gelirken, toplantıda Ukrayna'nın dün Konsey'e sunduğu mektup kapsamında ülkedeki gelişmelerin ele alınacağı belirtildi.

BMGK dün de acil olarak toplanarak Ukrayna ve özellikle Kırım'daki gelişmeleri görüşmüş ve kapalı toplantının ardından yapılan açıklamada "Toplantıda Ukrayna'nın toprak bütünlüğü, egemenliği ve birliğine olan destek vurgulandı. Konsey, Ukrayna'daki tüm taraflarla ve siyasi aktörlerle teması ve kapsamlı bir çözüm için diyaloğu desteklemeye devam edecek" ifadeleri kullanılmıştı.

BM Güvenlik Konseyi'nin dünkü toplantısının ardından ABD'nin BM Daimi Temsilcisi Samantha Power, Rusya'dan askerlerini Kırım'dan çekmesini isterken, Rusya'nın BM Daimi Temsilcisi Vitaly Churkin, Ukrayna ile Kırım'da filo bulundurma anlaşmaları olduğunu söyledi.

ABD Başkanı Barack Obama da Ukrayna'ya yönelik herhangi bir askeri müdahalenin ''bedellerinin'' olacağını açıklamıştı.

AB de toplanacak

Avrupa Birliği dışişleri bakanları da Rusya'nın Ukrayna'ya asker gönderme tezkeresini görüşmek için olağanüstü toplanma kararı aldı.

Diplomatik kaynaklar, pazartesi toplanacak dışişleri bakanlarının, Kırım başta olmak üzere Ukrayna'daki son gelişmeleri değerlendirip ortak pozisyon belirlemeye çalışacaklarını belirtti.

Bu arada Litvanya ve Letonya, güvenlik riski gerekçesiyle NATO'nun karar organı Kuzey Atlantik Konseyi'ni pazartesi olağanüstü toplantıya çağırdı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...