Başbakan'ın mitinginde 100 hafız Kur'an-ı Kerim hatmetti

/ Kaynak: DHA
Başbakan'ın mitinginde 100 hafız Kur'an-ı Kerim hatmetti

GÜNDEM Haberleri  / DHA

Başbakan Erdoğan'ın Denizli mitingi sırasında 100 hafız, izleyicilerin arasında bölümlerini kendi aralarında paylaşarak Kuran-ı Kerim'i hatmetti.

Başbakan Erdoğan 'ın Denizli mitingi sırasında İl Teşkilatı'nın organizasyonuyla 100 hafız izleyecilerin arasında bölümlerini kendi aralarında paylaşarak Kuran-ı Kerim'i hatmetti.

Kırklareli mitinginin ardından uçakla Denizli Çardak Havaalanı'na gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, helikopterle Doğan Seyfi Atlı Stadı'na indi. Buradan miting alanına otobüsle geçen Başbakan Erdoğan'ın Denizli mitingine eşi Emine Erdoğan, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Gençlik Hizmetleri ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ve Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz da katıldı.

HAFIZLAR KURAN-I KERİM OKUDU

Başbakan gelmeden önce Ak Parti'nin büyükşehir belediye başkan adayı Osman Zolan ve ilçe belediye başkan adayları vatandaşlara tanıtıldı. İl başkanı ve tüm adaylar hep birlikte halkı selamladı. Programa göre saat 16.00'da başlaması gereken miting 2 saat gecikmeyle hava kararınca başladı. Başbakanın gelişinden önce Ak Parti Denizli İl Başkanı Avni Örki ve Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan da vatandaşlara seslendi. İl Başkanı Avni Örki, hedeflerinin Denizli'de 20 belediyeyi de kazanmak olduğunu söyledi. Örki, 100 hafızın Başbakan Erdoğan'ın Denizli'ye gelişi nedeniyle miting alanında yer aldığını ve Başbakan geldiğinde kendi aralarında paylaşarak Kuran-ı Kerim'i hatmedeceklerini söyledi. Orki, "Bu meydanda 100 tane hafız var. Başbakan geldiğinde kendi aralarında paylaştılar. Kuran-ı Kerim'i hatmedecekler. Recep Tayyip Erdoğan sadece Allah'ın huzurunda diz çöker. Diz çöktüremeyecekler. Şantaj yapsınlar, montaj kasetlerini yayınlasınlar, ne yaparlarsa yapsınlar. Cehennem olsa gelen göğsümüzde söndürürüz. Bu yol ki hak yoludur. Durmak bilmez yürürüz" dedi.

GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALINDI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Denizli'de Özay Gönlüm Meydanı'nda halka seslendi. Mitingde geniş güvenlik önlemleri alındı. Miting sırasında izleyicilerin bayılma olasılığına karşı UMKE, miting alanında çadır kurdu. Miting alanına gelenlerin üzeri kontrol noktamlarında tek tek arandı. Basın mensuplarının kontrolü için 3D X Ray cihazı kullanıldı. Basın mensuplarının bilgisayarları, fotoğraf makineleri ve kameraları 3D x Ray cihazında incelenip üzerleri arandıktan sonra alana girmelerine izin verildi. Binaların çatılarında özel ekipler güvenliği sağlarken, havadan da helikopterle alan sürekli takip edildi.

ALANIN ÖN TARAFI KADINLARA AYRILDI

Mitingin yapıldığı Özay Gönlüm Meydanı tamamen dolarken, ön bölüm kadınlara ayrıldı. Ön taraftaki aşırı yığılma ve izdiham yüzünden özellikle çocuklarıyla gelen çok sayıda kadın ve yaşlı fenalık geçirdi. Fenalık geçiren kadın ve yaşlılara UMKE çadırında müdahale edilirken, bazı küçük çocukların ağladığı görüldü. Sıkışıklığın yaşandığı bölümdeki bir çok kadın ve çocuk polislerin de yardımıyla bariyerlerin üzerinden atlayarak mitingi arka bölümlerden izledi.

AFİŞLER DİKKAT ÇEKTİ

Çevredeki binalarına Başbakan Erdoğan'a destek veren çok sayıda afiş asıldı. 'Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan Karanlıklar üzerinde güneş gibi doğan, Mazlumları koruyan, zalimlere karşı duran, dünyada tek lider', 'Bizimde bir bakanımız var. Teşekkürler Büyük Usta', 'Türkiye'deki Operasyonların Asıl Nedeni Bu Olmasın', 'Ülkelerin Ekonomik Büyüme Hızları Almanya binde 1, Fransa eksi binde 2, İspanya binde 5, İngiltere binde 3, Amerika binde 6, Türkiye yüzde 4', 'Tarih eğilip bükülenleri değil dik duranları yazacak' afişleri dikkat çekti.

GÜNDEM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...