Barrack Obama'dan Putin'e gözdağı

Barrack Obama'dan Putin'e gözdağı

DÜNYA Haberleri

Kırım parlamentosunun işgali üzerine Obama, 'Ukrayna'nın egemenliğine yönelik her türlü ihlalin istikrarsızlığın derinleşmesine yol açacağını' söyledi.

Kırım parlamentosunun işgali üzerine ABD Başkanı Barack Obama, "Ukrayna'nın egemenliğine yönelik her türlü ihlalin istikrarsızlığın derinleşmesine yol açacağını" söyledi. Obama, "Ukrayna'nın egemenliği ve toprak bütünlüğüne yapılacak herhangi bir ihlal ülkenin istikrarını altüst edecektir. Bu da, Ukrayna, Rusya veya Avrupa'nın çıkarlarına ters düşmektedir" dedi. ABD Başkanı, bu tarz bir harekâtın, uluslararası hukuku da açık bir şekilde ihlal edeceğini belirtti. Rusya'ya uyarıda bulunan Obama, "ABD, Ukrayna'ya yapılacak askeri harekâtın sonuçları olacağının tasdik edilmesinde uluslararası toplumun yanında olacaktır" şeklinde konuştu. Bu arada İngiltere, Rusya'nın Londra Büyükelçisini Dışişlerine çağırarak, Rus birliklerinin Ukrayna topraklarına konuşlandırılmasına karşı olduğunu bildirdi. Gelişmeleri endişeyle takip ettiklerini belirten Başbakan David Cameron da, "Ukrayna'ya dışarıdan askeri müdahale için herhangi bir mazaret olamaz" dedi. BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun da, Ukrayna'nın egemenliği, toprak bütünlüğü ve bağımsızlığının korunmasına saygı gösterilmesi çağrısı yaptı. AB Yüksek Temsilcisi Ashton ise, Rusya'ya askeri değil barışçıl yaklaşım çağrısı yaptı. Almanya Başbakanı Angela Merkel de, Ukrayna Başbakanı Yatsenyuk ile telefonda görüşerek bilgi aldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...