Mancini'nin planlarında tek isim!

Mancini'nin planlarında tek isim!

SPOR Haberleri

Galatasaray Teknik Direktörü Roberto Mancini, tüm planlarını Sneijder'in daha etkili olması için yapıyor.

Galatasaray, 3 kulvarda birden yoluna devam ederken, teknik direktör Roberto Mancini de her hafta farklı kadrolarla arayışlarını sürdürüyor. Yeni transferleri takım adapte edebilmek adına farklı varyasyonlar deneyen İtalyan hocanın sisteminde en kritik rolde ise Wesley Sneijder yer alıyor.


Göreve geldikten sonra Hollandalı yıldızı, sakatlık geçirdiği 1 aylık periyot dışında Spor Toto Süper Lig ve Şampiyonlar Ligi'nde oynadıkları tüm mücadelelerde ilk 11'de sahaya süren 49 yaşındaki antrenör, oyuncusundan maksimum verimi alabilmek için her yolu deniyor. Chelsea ile oynanan mücadelede Izet Hajrovic'i ilk 11'de görevlendirerek, 1 fazla hücumcu ile maça başlayan Mancini'nin, 31. dakikada yaptığı değişikliğin de sebeplerinden birinin Sneijder'in etkinliğini arttırmak olduğu ortaya çıktı.


DAHA ÖNDE, DAHA ETKİLİ...
İngiliz ekibi karşısında ilk yarım saatlik periyotta pozisyon bulamayan ve rakibini durdurmakta zorluk yaşayan terübeli hoca, maçta defansif anlamda hiçbir katkısı bulunmayan Hajrovic'i kenara, Yekta Kurtuluş'u da oyuna alarak Sneijder'i daha öne attı. Yetenekli futbolcuyu 3. bölgeye yaklaştıran Mancini, hücumların da tecrübeli ismin üzerinden dönmesini sağladı ve Sneijder de böylece daha fazla topla buluşarak hünerlerini sergilemek için daha fazla şans buldu.


Hollanda Milli Takımı Teknik Direktörü Louis van Gaal'in de yaptığı "Yanlış yerde oynuyor" açıklamasından etkilenen başarılı oyuncu, Mancini ile görüşerek merkezde oynamak istediğini de söyledi. Karşılaşma sonrasında sol kanatta oynamaktan rahatsız olduğunu ifade eden Sneijder'in, önümüzdeki haftalarda Alex Telles'in takıma alışması ile birlikte ortaya kaydırılması düşünülüyor. nbsp;


FRİKİKLER ONA EMANET!
Galatasaray'da Didier Drogba ve Wesley Sneijder'in takım katılması ile birlikte başlayan 'duran top problemi' de son dönemde rafa kaldırıldı. Teknik direktör Roberto Mancini, her topun başına geçtiği için eleştirilen Drogba'yı uyararak, Sneijder'in frikik ve kornerleri daha fazla kullanması yönünde direktifler verdi. Hollandalı oyuncu da, Chelsea maçında kornerden atılan golde Aurelien Chedjou'nun golünde asisti yaparken, Selçuk İnan'ın şutunun direkten döndüğü pozisyonda da frikiği kullanan isim oldu.


Bu sezon kariyerinin en verimli yıllarından birini geçiren tecrübeli krampon, sahada yer aldığı 27 karşılaşmada tam 10 gol attı. Galatasaray'ın Burak Yılmaz ve Didier Drogba'dan sonraki gol ayağı olan 'Sniper', arkadaşlarına 5 de gol servisi yaptı. nbsp;sporx

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...