Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Fenerbahçe, Şifo'nun takımı önünde şifa buldu

Fenerbahçe, Şifo'nun takımı önünde şifa buldu

SPOR Haberleri

Fenerbahçe, Kadıköy'de Gençlerbirliği'ni Emre'nin gole çevirdiği 2 penaltıyla alt etti.

Saracoğlu tribünleri bir kez daha parfüm kokulu, tiz çığlıklı taraftarları ağırladı. Deplasmanda tat vermeyen, Kadıköy'de ise yenilmeyen sarı-lacivertliler, sahaya mutlak favori olarak çıktı. Gençlerbirliği'ne evinde en son 5 Mayıs 2000'de yenilmesi bir yana, Egemen ve Emre'nin cezasının bitmesi, Sow'un iyileşmesiyle ideale yakın kadrosuna kavuşması Fenerbahçe'yi 3 puana yakın taraf olarak gösteriyordu. Bu arada yaklaşık 40 bin kişinin doldurduğu tribünlerin erkekleri aratmadığını belirtmekte de fayda var. Aynı coşku aynı arzuyla desteklediler takımlarını. Ödülünü de aldılar. Başlama düdüğüyle Gençler kalesini ablukaya alan Fenerbahçe, Sow ve Emenike'yle gol aradı ama kaleci Ramazan buna izin vermedi. 21'de Sow'un vuruşunda meşin yuvarlak ağlara gitti, ancak öncesinde Ramazan'a faul yapıldığına hüküm veren Cüneyt Çakır golü vermedi. Oyuna devam edemeyen Ramazan'ın eldivenlerini devralan Ferhat da Fenerbahçe'nin gol girişimlerini boşa çıkardı. nbsp;
KULUSİC YAKTI
Golsüz biten ilk yarının ardından puan kaybına tahammülü olmayan sarı-lacivertliler vitesi yükseltti. Sow ve Emenike ikilisine ayak uyduran Kuyt, Gençlerbirliği savunmasını bunaltırken, Hollandalı'nın 57'deki vuruşu direkte patladı. Ancak gol daha fazla gecikmedi. Aynı dakika içinde Kulusic ceza alanında topa elle temas edince Cüneyt Çakır penaltıyı verdi, atışı kullanan Emre, Ferhat ile topu ayrı köşelere yolladı: 1-0. Doyumsuzca saldıran sarı-lacivertliler, 71'de bir penaltı daha kazandı. Alper ceza alanında yerde kaldığında faulü yapan yine Kulusic'ti ve atışı yine Emre kullandı: 2-0. Kadıköy'de bileği bükülmeyen Fenerbahçe zaferlerine bir yenisini daha ekleyip, Elazığ beraberliğini unuturken, Gençler, Kadıköy'de alıştığı hüsranı yineledi.


nbsp;Fenerbahçe, Şifo'nun takımı önünde şifa buldu
Maçın ilk penaltı anı... Gökhan Gönül'ün sert şutunda hızla giden top Kulusic'in koluna çarpıyor; Cüneyt Çakır penaltı diyor. nbsp;
nbsp;Fenerbahçe, Şifo'nun takımı önünde şifa buldu
Alper on sekiz içinde Kulusic'le karşı karşıya; ikili mücadelede Fenerbahçeli futbolcu yerde kalınca Cüneyt Çakır beyaz noktayı gösterdi.


İki penaltı tartışması
F.Bahçe'de hakem hataları açısından dün son haftaların tam tersine bir görüntü yaşandı. Hatırlanacağı gibi Sivas maçında Kadir'in on sekiz içinde eline çarpan topta penaltısı verilmeyen, aynı maçta Egemen Korkmaz'ın haksız yere atılmasıyla sarsılan F.Bahçe, daha önce de Karabük maçında Emenike'nin attığı golün ofsayt gerekçesiyle iptal edilmesine ateş püskürmüştü. Fener geçen hafta Elazığ'da da Cristian şoku yaşamıştı. Sambacının yerdeki pozisyonda Onur'a tekme attığı gerekçesiyle kırmızı kart görmesi sonrası 1-1 biten maç ve giden iki puanla küplere binen sarı-lacivertlilerde Başkan Aziz Yıldırım hafta içinde TFF'ye gidip Başkan Yıldırım Demirören'le hakem hatalarından duydukları rahatsızlığı dile getirmişti. Bütün bu olanlardan sonra MHK tarafından yeni hakem hatalarının yapılıp ortamın daha da gerginleşmemesi adına maça atandığı söylenen dünya kupası yolcusu usta hakem Cüneyt Çakır dün verdiği özellikle ilk penaltıyla çok tartışıldı. Çakır'ın verdiği kararlar sanal alemi adeta sallarken spor yorumcusu Rıdvan Dilmen'i de şaşırttı. Dilmen, "İlk penaltıda topun şiddeti çok hızlıydı, omuz hizasına çarptı. Cüneyt Çakır vermemesi gereken bir penaltıyı verdi. Kim bağırırsa birisi imdada yetişiyor" derken; bir başka eski F.Bahçeli Ümit Özat da Beyaz Futbol programında, "Bana göre 2 pozisyon da penaltı değildi" sözlerini kullandı
nbsp;Çakır'ın yönetimi sosyal medyada da hayli akis buldu. İşte onlardan bazıları: nbsp;
Fenerbahçe, bir sezonda kullandığı penaltı limitini bu maçta doldurdu sayın seyirciler... @lubeayar nbsp;
Cüneyt Çakır tam bir görev adamı. Fenerbahçe için üstüne düşen görevini yaptı, penaltı verdi, asistini yaptı. @ tunayuxel nbsp;
Fenerbahçe'ye tartışmalı iki penaltı çalan Cüneyt Çakır'ın hızını alamayıp soyunma odasında da penaltı noktasını gösterdi. @GsGazete
Fenerbahçe'nin her maçına Cüneyt Çakır verilmeli. O zaman transfere falan gerek yok. @turgaydemirr nbsp;
Cüneyt Çakır Asist kralı olur... 2 asist... Macın yıldızı... @altunterim nbsp;

Hakeme mercek
Ali Kunak nbsp;(MHK Eski Genel Sekreteri)
Penaltılar doğru
Cüneyt Çakır ve ekibi iyi bir maç çıkardı. Penaltı kararları çok tartışılacaktır. Herkesin aynı düşünmesi çok zor. Ama 2 penaltı kararı da doğru.
22'de F.Bahçe'nin ağlara giden topundaki iptal kararı doğru. Sow'un kaleci Ramazan'a yaptığı hareket faul.
57'de Kulusic, rakibinden gelen topa karşı refleksle kolunu açıyor. Böylelikle vücudunu genişletmiş oluyor. nbsp;
71'de Kulusic, sol diziyle Alper'e darbe vuruyor. Buradaki penaltı kararı da doğru. Gosso-Kuyt mücadelesinde top oyun dışı olmuştu. Penaltı olmaz, ancak Gosso'ya kırmızı kart gösterilmeliydi.

Özdilek: Baskıyı Cüneyt hocadan yedik
G.Birliği Teknik Direktörü Mehmet Özdilek maç sonrası sert konuşarak, "Bize bu kadar kolay penaltı verilmiyor bu bir. Fenerbahçe'nin baskı uygulayacağını biliyorduk ama Cüneyt hocadan baskı yiyeceğimizi düşünmemiştim. İyi oynarız, kötü oynarız, penaltılar bu kadar ucuz olmamalı. Bu futbolun aktörü futbolcular, kimse aktör olmaya çalışmasın. Oyunu tartışmıyorum Fenerbahçe bizi yenebilir ama bu kadar kolay olmamalı" dedi.

Emre: Ağır konuşurdum da...
F.Bahçe Kaptanı Emre Belözoğlu maç sonrası, "Fark 4 puana kadar geriledi. Tekrar büyük avantaj yakalamak için çalışıyoruz" derken, Kasımpaşa'nın tesislerini kendisi ve Volkan Demirel sebebiyle Milli Takım'a kapatmasına sert çıktı: Yalnız ben olsam ağır konuşurum da F.Bahçe arması taşıyorum. Şimdi susalım, Aziz Başkan'dan fırça yemeyelim. Herkes şunu bilsin; kimse karşısındaki adam eli kolu bağlıyken bir tartışmaya girmez. Ben de gönülden isterdim, birisi sövdüğünde dilsiz olmak, birisi dövdüğünde elsiz olmak. 34-35 yaşına geldik bunu başaramadık. nbsp;

Yanal'dan nbsp;6 puan isyanı
F.Bahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, G.Birliği karşısında çok üstün olduklarını belirterek, "12'si duran toptan toplam 25 şut çıkardığımız bir maç oynadık. Son 4 maçta mecburiyetten çok rotasyon yaptık. Hak ettiğimiz bir galibiyet aldık" sözlerini kullandı. Son dönemlerdeki hakem hatalarından dert yanan Yanal, "6 puanımız gasbedildi. Bunlar olmasaydı şu an puan farkı 10 olacaktı" vurgusu yaparken, "Biz yine centilmenlik sınırları içinde kalmaya devam ediyoruz ama bu hatalar bize sarsıntılı günler yaşattı. Bunun üzüntüsünü içimizde yaşıyoruz ama F.Bahçe takımı artık toparlandı" şeklinde konuştu. Deplasman tablosunun kötü olduğuna katılmayan Ersun hoca, "Bunu söylerken insaf etmek lazım. Tablo aslında kötü değil, deplasman maçlarında yaşanan hakem hatalarını düşünmek gerekir. Son 4 maçta kazanmaya giderken hatalı kararlarla aleyhimize dönen maçlar var" açıklaması yaparken dünkü iki penaltının da doğru karar olduğunu iddia etti. nbsp;

KUYT'IN EŞİNİ ZOR TUTTULAR
Maç sonunda Gertrude Kuyt soyunma odası koridorlarına indi ve Gosso'nun üzerine yürüdü: "Sen ne yapıyorsun? Senin yaptığın insanlık dışı" diyerek tepkisini dile getiren Bayan Kuyt'ı güvenlikler zor tuttu. Eşini sakinleştiren Dirk Kuyt, Gençlerbirliği soyunma odasına gitti. Gosso'ya, "Senin bu yaptığın benim futbol hayatımı değil normal hayatımı bitirmeye yönelik. Amacın ne senin?" diye bağırdı. Yaşanan itiş kakışı araya giren diğer oyuncular yatıştırdı.

Alper Potuk: Her şey elimizde
Alper Potuk, "Biz kazandıkça problem yok, her şey bizim elimizde" derken, "Çok iyi oynadık, kazanmak istiyorduk. Geçen hafta puan kaybı biraz moralleri bozmuştu, kazanıp arayı açmak istiyorduk. Beşiktaş puan kaybetti çünkü. Yarın (bugün) daha da açılabilir. Kazanmak için her şeyi yaptık, iyi oynadığımızı düşünüyorum" açıklaması yaptı. nbsp;

Kadın taraftarlar susmadı
Stadın Türk Telekom tribününe seyirci alınmazken, bu tribün dev F.Bahçe bayrağıyla kapatıldı. Karşılaşmaya yoğun ilgi gösteren bayan ve çocuk taraftarlar, bilet dağıtımı yapılan tribünlerin büyük bölümünü doldurdu. 38 bin biletin dağıtımının yapıldığı açıklanırken, tribünler 90 dakika boyunca F.Bahçe'yi destekledi.

Topal'ın ceza korkusu
F.Bahçe'nin ön liberosu Mehmet Topal, "İlk yarıda 3 tane yüzde yüz pozisyonu atamadık" derken, "Yakaladığımız pozisyonları atamayınca, paniğe kapılabiliyorsunuz. En iyi şekilde işimizi yapmaya çalışıyoruz. İyi bir galibiyet aldık. Ceza sınırında olduğum için istediğim müdahaleleri bazen yapamıyorum" şeklinde konuştu.

Sow'un hasreti bitti
Forma hasreti biten F.Bahçe'nin forveti Moussa Sow, "2 haftalık sakatlık sürecinin ardından geri dönmek kolay değil tabi. Her istediğimi yapamadım ama mücadele göstermeye çalıştım. Önümüzdeki hafta Trabzonspor ile zor bir maçımız var. İyi bir karşılaşma çıkarıp galibiyetle dönmek istiyoruz" dedi.

Bir de bunlar var...

FENERBAHÇE
gt; 11. seyircisiz maçında 8. galibiyetini aldı. gt; Ersun Yanal G.Birliği'ne karşı 20 maçta 10 galibiyet 1 beraberlik aldı. gt; Evinde 5 maçtır kazanıyor. gt; Dirk Kuyt bu sezon Süper Lig'de 23 maçta 1991 dakika forma giydi.

GENÇLERBİRLİĞİ
gt; 3 puan hasreti 5 maça çıktı. gt; Ermin Zec kırmızı-siyahlı forma ile Süper Lig'deki 98. maçına çıktı. gt; Penaltıya sebep olan Ante Kulusic gördüğü sarı kartla cezalı duruma düştü.

nbsp;Fenerbahçe, Şifo'nun takımı önünde şifa buldu

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...