Fikirtepe'de dönüşüm 24 ayda tamamlanacak

Fikirtepe'de dönüşüm 24 ayda tamamlanacak

EMLAK Haberleri

Başkan Kadir Topbaş, 'Projenin bütün altyapı çalışmalarını Büyükşehir Belediyesi olarak biz yaptık. Bu iş 24 ay içinde tamamlanacak' dedi.

Kadıköylülerin merakla beklediği 'Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Projesi'nde ilk kazma, düzenlenen törenle vuruldu. Törene Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, AK Parti Kadıköy Belediye Başkan Adayı Hurşit Yıldırım ile binlerce vatandaş katıldı. Törende, yaptıklarını ve yeni dönem için projelerini tek tek sıralayan Başkan Topbaş, "Birileri 'Başaramaz' dedi ama biz başladığımız işi bitiririz. Biz sözü namus bildik. İstanbul'u metro hatlarıyla örmek için yoğun şekilde çalışıyoruz. Kadıköy-Kartal metro hattı Sabiha Gökçen, Samandıra Çekmeköy'e kadar uzanacak. Nerede ihtiyaç var, biz oradayız" dedi. 2005'te Fikirtepe planlarını yaptıklarını hatırlatan Topbaş, "Fikirtepe rezerv alan edildi. Bu alan harçlardan muafiyetler getiriyor. Ruhsatı bakanlık veriyor ama bütün altyapı çalışmalarını biz yaptık. Arkası inşallah devam edecek. Bunu ilçe belediyelerin yapması gerekiyordu. Bakın Bağcılar, Ümraniye belediyeleri nasıl yapıyor. Bunun hesabını sandıkta sorun. Siyasi partileri bu oyunuzla hizaya çekeceksiniz. Sakın ola siyasi ideolojileri bir kenara bırakarak, şehriniz için bunu yapın. Kadıköy için yaptıklarımızın ardı arkası kesilmez. Müteahhit firmalardan projenin 24 ay içinde bitirileceğinin sözünü aldık" şeklinde konuştu.
İki hafta meclise plan getirdiklerini belirten Topbaş, "Bu 4 tane işlenmiş metro hattı, 5 hatta havaray, 6 tane teleferik, 1 tane finüküler, 100 bin araçlık otoparklar. CHP'liler komisyona şerh koydu; meclise ret. Bu şehrin trafik sıkıntısını çözecek bir plana 'Hayır' dediler. Fakat sizin verdiğiniz yetki ile oluşan AK Partili meclis üyeleri oy çoğunluğu ile bunu meclisten geçirdi. Biz engelli koşuya alıştık. Engel tanımıyor koşuyoruz" ifadelerini kullandı.
Bakan Güllüce, "Eski İstanbul'u özlüyorlarmış. Tuzla'da belediye başkanı iken büyükşehiri CHP yönetiyordu. Anadolu Yakası'nda iki tane büyük çöplük vardı. Ümraniye'de patlama oldu. Tam 38 kişi hayatını kaybetti. Göztepe'de kavşağından aşağıya inerken hava kirliliğinden ışıkları görmeyen sürücüler birbirine giriyordu. Dünya Sağlık Örgütü İstanbul için tehlike raporu verdi. O zamanki belediye başkanı, 'Kaynatmadan suları içmeyin' diye bağırıyordu. Vatandaş da, 'Hangi suyu kaynatalım' diyordu. Allah o günleri bize bir daha yaşatmasın. Bunların da başa gelmesinden Allah bizi korusun" dedi.

nbsp;Fikirtepe'de dönüşüm 24 ayda tamamlanacak
DÜĞMEYE BASTILAR
Birçok müteahhit firmanın yatırım yaptığı Fikirtepe'de 5 yıla yakın bir süredir inşa çalışmaları bazı anlaşmazlıklar sebebiyle nbsp;başlatılamıyordu. Bugün Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce ile nbsp;İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, birlikte nbsp;düğmeye basarak nbsp;kentsel dönüşümü başlattı.

nbsp;Fikirtepe'de dönüşüm 24 ayda tamamlanacak
İŞTE YENİ KADIKÖY MEYDANI
Kadıköy'e yeni meydan projesini de tanıtan Topbaş, "Kadıköy Meydanı 230 bin metrekarelik alan üzerinde yapılacak. 60 bin metrekarelik alan tamamen yayalaştırılacak" şeklinde konuştu.. nbsp;

nbsp;Fikirtepe'de dönüşüm 24 ayda tamamlanacak
TANITIMI YÖNETİM YAPTI
Mesa Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Boysanoğlu, Artaş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, Kantur–Akdaş Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kantur ve Tema İSTANBUL Genel Müdürü Mesut Arslan'ın ev sahipliğinde düzenlenen basın toplantısında projeye ilişkin ilginç bilgiler paylaşıldı.

TEMA İSTANBUL günde 7.5 daire sattı

Türkiye'nin en büyük gayrimenkul projesi Tema İstanbul, günde ortalama 7.5 daire satışıyla rekora imza attı. 26 Şubat'ta düzenlenen basın toplantısında nbsp;projeye dair açıklamalarda bulunan ortaklar, 7 ayda 1792 daire satışı gerçekleştiğini belirtti.

Mesa, Artaş Grubu, Kantur – Akdaş Ortaklığıyla hayata geçirilen Tema İstanbul'da büyük bir satış başarısı yakaladı.?Proje 26 Şubat'ta düzenlenen basın toplantısıyla birlikte örnek daireler de ziyarete açıldı.
"45 yıllık meslek hayatımda bunlara alışık değilim"
Mesa Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Boysanoğlu, satış için hiçte uygun olmayan bir mevsimde lansmanı gerçekleştirdiklerini söyledi. Boysanoğlu, "3 Temmuz'da satışa çıktık. O günden bu yana 3 bin 532 konuttan 1792'sini sattık. Bu rakama ön satış ve alınan sözler dahil değil. Ayda 450 kişiyi satış ofisimizde ağırladık. Yılbaşı günü 10, ertesi günde 12 daire sattık. Benim meslek hayatımda alışık olmadığım bir seyir yaşanıyor burada" diye konuştu.
İyi ortaklık, iyi ekip
Artaş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya 24 ayda projeyi bitireceklerini belirtti. Çevreyi çarpık yapılaşmadan korumak için özenle çalıştıklarına dikkat çeken Çetinsaya, "Burası 333 bin metrekare arsa üzerine inşa ediliyor. Arsanın sadece yüzde 15'ini kullanıyoruz. 285 bin metrekare arsa yeşil alana ayrıldı. Otoparka çok önem verdik. Zenginleşen Türkiye'de her evin artık birden fazla otomobile ihtiyacı var. Bunları, diğer ihtiyaçları, sosyalleşmeyi… her şeyi en ince ayrıntısına kadar planladık. Burası MIPIM'de de kendini gösterecek. nbsp;
Kantur – Akdaş Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kantur uyumlu bir ortaklığın işleyişinden aldığı keyfi dile getirdi. Projede konutların satmasının ya da satmamasının hiç önemli olmadığının altını çizen Kantur, "Doğruya karar verdikten sonra tekrar tekrar tartışıyoruz. Dünyanın gündemi ne kadar değişirse değişsin Tema İstanbul planladığı gibi ilerleyecek. Hatta aynı durum katılacağımız MIPIM Fuarı için de geçerli. Orada Türkiye'de nelerin yapıldığını göstermek istiyoruz. Bizi ortaklığın geçmişine önem veriyoruz" dedi.
nbsp;Fikirtepe'de dönüşüm 24 ayda tamamlanacak
Emlak Konut nbsp;
Kayabaşı'ndaki 143 dönüm arsasını satışa çıkardı
Emlak Konut GYO, Başakşehir Kayabaşı 4. etaptaki 143 bin 700 metrekare büyüklüğündeki arsasını arsa satış karşılığı gelir paylaşımı yöntemiyle satacak. Arsa, konum olarak, 2 bin 599 konutluk Emlak Konut Başakşehir Evleri'nin bitişiğinde yer almakta. Toplamda 5 parselden meydana gelmekte olan arsa 143 bin 700 metrekare büyüklüğe sahip. Emsale esas inşaat alanı 196 bin 953 metrekare olan taşınmazın 16 bin 140 metrekare ilave ile toplam yapı büyüklüğü 213 bin 94 metrekare olarak belirlendi. 2 parseli ticaret+konut alanı olan taşınmaz dini tesis alanı, park alanı ve meydan alanından oluşmakta. 45 bin 389 metrekarelik konut+ticaret alanının inşaat büyüklüğü 90 bin 779 metrekare, 53 bin 86 metrekarelik konut+ticaret alanının inşaat büyüklüğü 106 bin 173 metrekare olarak belirlendi. Parsel içerisinde yer alan dini tesis parseli 15 bin 222 metrekare, park alanı 13 bin 734 metrekare ve meydan alanı 16 bin 266 metrekare büyüklüğe sahip.

Akasya Acıbadem AVM 6 Mart'ta açılıyor
Saf Gayrimenkul tarafından Acıbadem'in merkezinde inşa edilen Akasya Acıbadem Alışveriş Merkezi 6 Mart'ta kapılarını açıyor. Dünyaca ünlü mağazaları, lüks restoranları, sinemaları, dev otoparkıyla İstanbul'un yeni buluşma noktası haline gelecek Akasya Acıbadem AVM, Amerikalı mimarlar grubu DDG tarafından tasarlandı. 256 kiralanabilir mağazası, biri IMAX olmak üzere 10 sinema salonu, konser ve tiyatro alanlarını da içerisinde barındıran proje, mimarisiyle dikkat çekiyor.
Event Plaza
Akasya Acıbadem AVM'de gökyüzüne açılan bir de plaza bulunuyor. Bu bölümde yer alan Event Plaza fıskiyeli zarif su havuzları, ilginç sergileri, etkileyici barkovizyon gösterileri ve şık defileleriyle İstanbul'a damga vuracak.
Bağdat Street
Dünyaca ünlü yerli ve yabancı mağazalara ev sahipli yapacak olan Bağdat Street, şık kafe ve restoranları, eğlence mekanları, ferah alanlarıyla yeni buluşma noktası olmaya aday.
Apple mağaza açacak
AVM'de yerini alacak bir diğer marka ise Apple. Zorlu Center'dan sonra ikinci mağazasını Akasya Acıbadem'e açacak olan Apple'ın yeni mağazası merakla bekleniyor.





nbsp;Fikirtepe'de dönüşüm 24 ayda tamamlanacak
Mescidin açılışında Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe bir konuşma yaptı.


Bursa Fazlullah Paşa Mescidi eski ihtişamına kavuşturuldu
Bursa?Büyükşehir Belediyesi, Sultan 2. Murad'ın vezirlerinden Fazlullah Paşa tarafından 1426'da yaptırılan ve bakımsızlık nedeniyle harabeye dönen tarihi mescidi ilk günkü ihtişamına kavuşturdu.Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, binalar arasına sıkışan ve ilgisizlik nedeniyle harabeye dönen tarihi mescidin, Emirsultan bölgesinin ruhaniyetine yakışır hale getirildiğini söyledi. Tarihi ve Kültüre lMirasın ayağa kaldırılması çalışmalarıyla UNESCO tarafından da örnek gösterilen Bursa Büyükşehir Belediyesi, yok olmaya yüz tutmuş 588 yıllık bir Osmanlı eserini daha ayağa kaldırdı. İlk dönem Osmanlı eserlerinden biri olmasına rağmen ilgisizlik nedeniyle harabeyi andıran Fazlullah Paşa Mescidi restorasyon çalışmalarının ardından özgün kimliğine kavuştu.


NECMİ ÇİÇEKÇİ
necmi.cicekci@tg.com.tr / www. emlaktasondakika.com

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...