Tarihi Osmanlı eserleri kurtuluyor

/ Kaynak: AA
Tarihi Osmanlı eserleri kurtuluyor

KÜLTÜR - SANAT Haberleri  / AA

İnecik köyündeki Osmanlı eseri Mirliva Hüseyin Paşa Camisi'nin, köprüsünün ve hamamının bakım ve onarımını KUDEB yapacak

Tekirdağ'ın İnecik köyündeki Osmanlı eseri Mirliva Hüseyin Paşa Camisi'nin, köprüsünün ve hamamının bakım ve onarımı Koruma Uygulama ve Denetim Büroları (KUDEB) tarafından yapılacak. Köy muhtarı Mehmet Güner, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 15. yüzyılda Antalya mirlivası Hüseyin Paşa tarafından inşa ettirilen hamamın, içinde tarihi eser arayanlar tarafından tahrip edildiğini söyledi. Define avcıları tarafından tarihi hamamın içinde kaçak kazı yapıldığını anlatan Güner, hamama sonradan ilave olan ve soyunma odası olarak kullanılan bölümün de tahrip edildiğini kaydetti. nbsp;Güner, "Hamam tarihi olmakla beraber, içinde herhangi bir gömü, define yok, olmaz da zaten. Burası devamlı çalışan bir yerdi. Ama şu an çalışmadığı için tahrip ediyorlar. Boşuna harap ediyorlar bu binayı" diye konuştu. Hamamın, 1990'lı yıllarda muhtarlık tarafından restore edilerek kullanılır hale getirildiğini ifade eden Güner, odunla ısıtma yapıldığından, hamamı çalıştıran kişinin bu durumun ekonomik olmaması nedeniyle işletmeyi bıraktığını dile getirdi.
- "Proje yapıldı" nbsp;
Köydeki hamam ile aynı tarihlerde inşa edilen Mirliva Hüseyin Paşa Camisi ve köprüsünün de bakım ve onarımının yapılacağını aktaran Güner, konuşmasını şöyle sürdürdü: nbsp;"Bu tarihi eserlerin bakımı ve onarımı için Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne müracaat ettik. 'Mülkiyeti bize ait olmayan eserlerin onarımını yapmıyoruz' dediler. Valilikle görüşerek İstanbul Vakıflar Bölge Müdürlüğü'ne eserleri hiçbir şart koşmadan hibe ettik. Ondan sonra da onarımları için talepte bulunduk. Bildiğim kadarıyla projesini yaptılar. Şu an Koruma Uygulama ve Denetim Büroları (KUDEB) tarafından onarımı üstlenildi." Güner, tarihi Osmanlı hamamının müzeye dönüştürülerek köydeki hamam kültürünün yaşatılabileceğini sözlerine ekledi.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...