Sınırda kazma kürekle...

/ Kaynak: DHA
Sınırda kazma kürekle...

YAŞAM Haberleri  / DHA

Sınırda meyan kökü toplamak için canlarını tehlikeye atıyorlar.

Şanlıurfa'nın Akçakale İlçesi'nin karşısında bulunan Suriye'nin Rakka kentine bağlı Telabyad İlçesi'nde yaşayan yaklaşık 500 Suriyeli, Türkiye- Suriye sınırında meyan kökü topluyor. Suriyeliler, topladıkları meyan köklerini ülkelerinde satarak geçimlerini sağlamayı hedefliyor.

TOPRAĞI KAZARAK TOPLUYORLAR


Akçakale'nin karşısındaki Suriye'nin El Kaide bağlantılı Irak Şam İslam Devleti kontrolünde olan Telabyad İlçesi'nde yaşayan 500 Suriyeli, sabah saatlerinde kazma, kürekler ile Türkiye-Suriye sınırına geldi. Suriyeliler, sınır hattında yetişen meyan köklerini, kürekle toprağı kazarak toplamaya başladı. Aralarında çocukların da bulunduğu Suriyeliler, topladıkları meyan köklerini yanlarında getirdikleri çuvallara doldurdu. Topladıkları meyanları satarak geçimlerini sağlamayı hedefleyen Suriyeliler, daha sonra sınır hattındaki askerler tarafından uyarılarak ülkelerine gönderildi.

Öte yandan, yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre Telabyad'da ekmek ve yiyecek sıkıntısının yaşandığı, burada yaşayanların ise zor günler geçirdiği için meyan köklerini topladığı öne sürüldü.

YAŞAM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...