Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İşadamları OR-Gİ'yi heyecanla bekliyor

İşadamları OR-Gİ'yi heyecanla bekliyor

Ekonomi Haberleri

Yatırımcıları Ordu - Giresun Havalimanı heyecanı sardı. Bir an önce bitmesi bekleniyor.

Türkiye'de deniz üzerine kurulan ilk hava limanı olan ve bu yılın ikinci yarısında tamamlanarak hizmete açılması planlanan Ordu-Giresun Hava Limanı, bölgede yatırım yapmak isteyen iş adamlarını heyecanlandırıyor.

2011 yılında temeli atılarak yapımına başlanan Ordu-Giresun Hava Limanı'nın bu yılın ikinci yarısında tamamlanarak hizmete açılacak olması yatırımcıların gözünü bölgeye çevirdi.

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Servet Şahin, Ordu başta olmak üzere bölgede yer alan diğer illerin sahip oldukları doğal güzellikleriyle her zaman yatırımcıların ilgi odağı olduğunu söyledi.

Hava yolu eksikliği nedeniyle bölgeye bu zamana kadar yatırımcı çekmekte sıkıntılar yaşadıklarını ifade eden Şahin, şöyle konuştu:

"Ordu-Giresun Hava Limanı'nın yapılması tabi ki bölge için en önemli kazanç. Yatırımcı il dışından gelecekse günübirlik gidip gelmeli. Bu da ancak hava yolu ile olabilir. O anlamda hava yolunun muhakkak açılması lazım. İnşallah bir kaç ay sonra deneme uçuşları başlayacak. Yılın ortalarına doğru da herhalde hizmete açılacak. Uzun yıllardır, bu bölgede ki insanların beklediği, gözümüzü açacak en önemli yatırım."

- "Her gün yatırım için telefonlar alıyoruz"

Şahin, hava il dışından gelecek iş adamlarının bölgeye yatırım yapacaklarını vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Her gün Ordu'ya yatırım yapmak isteyen insanlarda telefon alıyoruz ama Ordu ve Giresun'un tek şansızlığı arazi fiyatlarının pahalı olması. Tabi bölgede büyük arazi sahipleri ekonomik anlamda güçlü kişiler. Onlar da fiyatları yüksek tutuyor. Çünkü zaten arazi fiyatları bölge genelinde pahalı. Sadece hava l olduğu Gülyalı ilçesinde değil, zamanla bu fiyatlar gerçek değerlerine inecektir. Yeter ki hava limanı açılsın ve hizmete girsin."

- "Yatırımcı için çok cazip bir alan"

Bölgenin yatırımcı açısından çok cazip olduğunu dile getiren Şahin, "Bölgemiz o kadar güzel ki Karadeniz'de en uzun sahile sahip. Yatırımcı için çok cazip bir alan. Hem yaz, hem kış turizmi var. Turizm sadece güneş ve kum demek değil. Zaten ikisi de var ama bizim bir de yaylalarımız ve yeşilimiz var. İşte bunları pazarlama noktasında hava limanı çok önemli bir etken olacak" ifadelerini kullandı.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...