Dışişleri Bakanlığı itidal ve sağduyu çağrısı

/ Kaynak: DHA
Dışişleri Bakanlığı itidal ve sağduyu çağrısı

DÜNYA Haberleri  / DHA

Türkiye Dışişleri Bakanlığı, Ukrayna'da yaşanan krizle ilgili gerginliğin azaltılması amacıyla sağduyuyla hareket edilmesi çağrısında bulundu.

Türkiye Dışişleri Bakanlığı Ukrayna'da yaşanan siyasi krizle ilgili bir açıklama yaparak gerginliğin azaltılması amacıyla itidal içinde ve sağduyuyla hareket edilmesi çağrısında bulundu.
nbsp;Tüm aktörlerin teenniyle hareket etmeleri; oldu bittilere tevessül etmemeleri istenen açıklamada, uluslararası sınırların sorgulanmasına ve ülke genelinde kamu düzeni ve güvenliğin bozulmasına yol açacak adımlardan kaçınılması gerektiği belirtildi.
nbsp;Dışişlerinden yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: nbsp;
"Ukrayna'daki siyasi krizin bölgesel boyut da kazanmak suretiyle derinleşmesi riskinden kaygı duymaktayız. İlgili tüm tarafları, uluslararası hukuk ilkeleri, ikili ve çok taraflı anlaşmalar çerçevesinde davranmaya; gerginliğin azaltılması amacıyla itidal içinde ve sağduyuyla hareket etmeye davet ediyoruz.
nbsp;Siyasi krizin çözümüne yönelik girişimlerde, komşumuz ve stratejik ortağımız Ukrayna'nın toprak bütünlüğünün, egemenliğinin, bağımsızlığının ve ulusal birliğinin muhafaza edilmesinin esas alınması elzemdir.
nbsp;Bu çerçevede, tüm aktörlerin teenniyle hareket etmeleri; oldu bittilere tevessül etmemeleri; uluslararası sınırların sorgulanmasına ve ülke genelinde kamu düzeni ve güvenliğin bozulmasına yol açacak adımlardan kaçınmaları gereklidir. nbsp;
nbsp;Ukrayna'da ve Ukrayna'nın bir parçası olan ve soydaşlarımız Kırım Tatarlarının da yaşadığı Kırım yarımadasında, istikrar ve huzurun, toplumun tamamını kapsayıcı ve tüm kesimlerin çıkarlarını göz önünde bulunduran bir diyalog süreciyle bir an evvel yeniden tesisi ve Kırım'da askeri gerginliğe sebebiyet verecek adımlardan kaçınılması büyük önem taşımaktadır.
nbsp;Ülkemiz, bu amaçla her türlü desteği sağlamaya devam edecektir."

DÜNYA
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...