Beşiktaş'ın 2 yıldızından zam isyanı

Beşiktaş'ın 2 yıldızından zam isyanı

SPOR Haberleri

Olcay ve Oğuzhan, yeni sezonda takıma katılacak olan Cenk'i örnek göstererek ücretin aynı seviyeye getirilmesini istedi.

Galatasaray yenilgisinin ardından Antalya ile berabere kalarak zirve yarışında hasar alan, Dany'nin ardından Almeida'nın da sakatlanmasıyla büyük şok yaşayan Beşiktaş'ta yeni bir kriz kapıda. 2012-13 sezonun başında geldikleri siyah-beyazlılarda iki yılda gösterdikleri performansla dikkat çeken Olcay ile Oğuzhan yönetimin sunduğu yeni mukaveleye hayır derken, verdikleri yanıtla da şaşkınlık yaşattılar.

Olcay ile geçen sezonun başında yıllık 1 milyon Euro garanti ücret karşılığında 4 yıllık imza atılırken Oğuzhan ise her yıl 25 bin Euro artması koşuluyla 400 bin Euro'dan 4 yıllığına imza atmıştı. Genç futbolcunun ayrıca 40 maçla sınırlı olmak üzere 7 bin 500 Euro maçbaşı ücreti bulunuyor.

GÖRÜŞMELER SONUÇSUZ KALDI

Kulüple 2 yıl daha sözleşmeleri bulunan bu oyunculardan Olcay'a siyah-beyazlılar 1.4 milyon Euro'dan 4 yıllık yeni anlaşma önerdi. Oğuzhan'ın da sözleşmesini uzatmak için nabzı yoklandı. Ancak iki futbolcu da mukavele uzatmak için transferi devre arasında bitirilen ancak takıma yeni sezonda katılacak olan Cenk Tosun'u örnek gösterdiler.
nbsp;
Beşiktaş'tan KAP'a gönderilen açıklamaya görene Cenk, ilk yıl için 1 milyon 700, ikinci yıl için 1 milyon 450 bin, sonraki yıllar için de sırasıyla 1,5, 1.6 ve 1.7 milyon Euro alacak. 5 yılda toplam 7 milyon 950 bin Euro alacak olan yıldız futbolcunun senede ortalama eline 1 milyon 590 bin Euro geçecek. Milli futbolcunun ayrıca 10 bin Euro da maç başı ücreti var.

Hem Olcay hem de Oğuzhan yıllık ücretin Cenk Tosun'un seviyesine getirilmesini talep ederken, sözleşmelerin uzatılması için yapılan ilk görüşmeler bu nedenle sonuçsuz kaldı.

Bu sezon Beşiktaş'ın ligde oynadığı 23 maçta da ilk 11'de sahaya çıkan Olcay Şahan, 7 kez gol sevinci yaşarken 6 da asist yaptı. 26 yaşındaki yıldız oyuncu, Almeida'nın ardından takımda en çok gol atan isim durumunda. (Vatan)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...