BAŞA DÖN

Türkiye Gazetesi

Anasayfa > Haber > Kahvaltıda çay içmeyin

Kahvaltıda çay içmeyin

Prof. Dr. Fevzi Keleş, “Çay, gıdalardaki demirin kana geçmesini engeller. Kahvaltılarda yiyeceklerle birlikte içilen çay fayda yerine zarar verir. Çayı yemekten en az 1 saat sonra için. Ayrıca sıcak çaya atılan limon da, C vitamininin etkisini azaltır” dedi.



ERZURUM - Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Fevzi Keleş, “Kahvaltı ve yemek esnasında çay içilmemesi gerekir” dedi. Besinlerle birlikte içilen çayın, gıdalardaki demirin kana geçmesini engellediğini söyleyen Keleş, “Kahvaltılarda yiyeceklerle birlikte veya yemeklerden hemen sonra içilen çay fayda yerine zarar veriyor. Gıda alındıktan bir saat sonra içilen çay daha faydalı olur” dedi. Keleş, ayrıca limonun sıcak çaya atılmasının limondaki C vitaminleri azalttığını belirterek, “Çay, 50 santigrat dereceye düşdükten sonra limon atılarak içilmeli” şeklinde konuştu.
 
 
 
 
 
 
 
Kapat
KAPAT