Meydanların dilini anlamayan uzmanlar!..

Meydanların dilini anlamayan uzmanlar!..

GÜNDEM Haberleri

Değerli bir uzmanımız 'Mitinglerdeki kalabalık pek bir anlam taşımıyor' dedi. Ben de Isparta ve Muğla'ya gidip meydanları yakından gördüm.

NUH ALBAYRAK - ISPARTA-MUĞLA


Çok farklı bir mahalli seçime gidiyoruz. Nitekim, bir yandan liderlerin keskin mesajlarıyla meydanların nabzı yükselirken, bir yandan da seçimin ertelenmesinden iptaline kadar bir sürü senaryo havada uçuşuyor.

Elbette seçim sonuçlarıyla ilgili kamuoyu araştırmaları, meydanların oy cinsinden tahlil ve tahminleri de yapılıyor. nbsp;

KALABALIKLARIN NİTELİĞİ

AK Parti'nin Balıkesir mitingini TV'den izledim. Bir önceki seçimde yerinde izlemiş olmanın da avantajıyla manzara çok dikkatimi çekmişti. Nitekim yazı işleri ekibimiz; son günlerin moda tabiriyle "Montajsız fotoğraf" başlığıyla manşete taşıdı.

Ertesi gün değerli dostum Hakan Çelik, ilgiyle izlediğim hafta sonu programında manşetimize dikkat çekti ve kamuoyu araştırmaları konusunda kurumsal ve bireysel birikimi olan değerli konuğuna, "Bu kalabalıkların, sandıkta ipi göğüsleme anlamına gelip gelmediğini" sordu. Cevap, "Artık kalabalıklar pek anlam taşımıyor. İyi organize olan parti daha fazla kalabalık topluyor" şeklindeydi...

Bu, çok ilginç bir değerlendirmeydi...

Rahmetli Osman Bölükbaşı'yı hatırladım...

Değerli uzmanımız, kendi kurumlarının 5 bin kişi ile görüşerek yaptığı anketi "gerçeğe çok yakın" olarak sunarken 50 bin kişinin irade beyanını anlamsız buluyordu. Denizli'deki kalabalığı da gördükten sonra bu meydanları yakından görmek istedim ve özellikle de AK Parti'nin yönetiminde olmayan Isparta ve Muğla mitinglerini tercih ettim.

nbsp;Meydanların dilini anlamayan uzmanlar!..

BU HAVADA KİMSE ZORAKİ GELMEZ nbsp;

En tedirgin olduğum uçak inişini yaşatacak kadar rüzgârlı, tahminlere taş çıkartacak kadar soğuk ve yağmurlu bir havaya rağmen her iki ilde de miting meydanı tıklım tıklım doluydu. Elbette Balıkesir ve Denizli'deki kadar geniş meydanlar değildi. Ama uzmanımızı doğrulamayan tespitlerim oldu. Hadi bir an için meydanların "bindirme kalabalıkar"la doldurulduğunu varsayalım. Bu havada bu coşkuyu bu kadar uzun bir süre nasıl muhafaza edeceksiniz.

Daha da ilginci...

Mitingden sonra Valilik binasına giden başbakanın çıkışını (yoğunlaşan yağmura rağmen) yarım saat boyunca aynı meydanda beklemelerini nasıl izah edeceksiniz. Şehir içlerinde güzergâh boyunca konvoya hücum edenleri, pencerelerden kendini paralarcasına el sallayıp tezahürat yapanları da birileri mi zorluyor acaba?

Velhasıl meydanları, plazalardan doğru okumakta zorlananları Anadolu'ya; yerinden analize davet ediyorum.





UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...