Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Taşerona kadro müjdesi! İşçiler asıl kadrolara alınacak

Taşerona kadro müjdesi! İşçiler asıl kadrolara alınacak

Ekonomi Haberleri

Bakan Faruk Çelik açıkladı: Taşeron bitecek, işçiler asıl kadrolara alınacak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, taşeron işçilerle ilgili yasanın 2013 Aralık'ta görüşülmesinin planlandığını ancak bu dönemdeki gelişmelerin buna izin vermediğini söyledi. Şanlıurfa'da temaslarda bulunan Bakan Çelik, yaklaşık 2 yıldır taşeron işçilerinin problemlerini gidermek için çalıştıklarını belirtti. Çelik, şöyle devam etti: "Taşeronla ilgili bir sıkıntı var, bunun farkındayız. Bu meseleyi kökten çözüyoruz. Bundan sonra iki işçi bir iş yerinde farklı statüde çalışmayacak, bunu kaldırıyoruz. Örneğin Karayollarının 10 bin kişiye, Sağlık Bakanlığının 10 bin kişiye ihtiyacı varsa, orada alt işverende taşeron işçi değil asıl işçi çalışacak. Bunu düzenliyoruz ve yasanın en önemli konusu budur. Hastanede iki kişi çalışıyor; biri tıbbi sekreter taşeron işçisi, diğeri ise hastane personeli. Aralarında statü farkı çok fazla. Demek ki hemşireyi, tıbbi sekreteri, hasta bakıcıyı asıl işçi olarak çalıştıracaksın, bunu kesinlikle çözeceğiz."
Artık karmaşık bir durumun olmayacağını vurgulayan Bakan Çelik, "Taşeron uygulaması, artık çile uygulamasına dönmüştür. Onun için Sayın Başbakanın talimatıyla bu çalışmayı tamamladık. Hizmet nerelerde alınacak, belli olacak. Hizmetin alınmayıp, asıl işçi olarak kimler çalışacak, bu çizgi net olarak kanun tarafından çiziliyor. Normal işçi nasıl çalışıyorsa, hizmet alımında kalacak arkadaşlarımız varsa, aynen yıllık izin kullanacak ve asgari 3 yıllık sözleşme yapılacak. Kesinlikle 'asıl iş' dediğimiz yerde taşeron işçi çalıştırılamayacak. Yeni yasayla örgütlenmenin önündeki engelleri kaldırdık. Şimdi alt işveren işçileri, asıl işçiler gibi sendikal haklarını da aynen kullanacaklar" diye konuştu.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...