Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Asrın projesinde son durum

/ Kaynak: İHA
Asrın projesinde son durum

Ekonomi Haberleri  / İHA

Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en maliyetli projelerinden olan Gebze-Orhangazi-İzmir otoyolu projesi inşaatı tüm hızıyla sürüyor.

Gebze-Orhangazi-Bursa ve Kemalpaşa-İzmir kesimlerinin yüzde 30'luk kısmı bitti. Karayolları Genel Müdürlüğü'nün İHA'ya yaptığı açıklamaya göre, Gebze-Orhangazi-İzmir (İzmit Körfez geçişi ve bağlantı yolları dahil) otoyol projesi, 384 kilometre otoyol ve 49 kilometre bağlantı yolu olmak üzere toplam 433 kilometre uzunluğunda. Projenin Anadolu otoyolu üzerindeki Gebze köprülü kavşağından Ankara yönüne yaklaşık 2,5 kilometre sonra teşkil edilecek bir köprülü kavşakla (2x5 şeritli) başlayıp İzmir çevre yolu üzerindeki mevcut otogar kavşağında son bulduğunu ifade eden yetkililer, "252 metre kule yüksekliği, 35,93 metre tabliye genişliğine sahip bin 550 metre orta açıklığı ve toplam 2 bin 682 metre boyu ile dünyanın en büyük orta açıklıklı asma köprüleri arasında 4. sırada yer alan İzmit Körfez geçişi asma köprüsü inşaatında kuzey ve güney ankraj bölgesinde ankraj bloku kazıları tamamlandı. Şu an beton imalatı sürüyor" dedi. Asma köprü güney şantiyesindeki kuru havuzda 1. aşama imalat çalışmalarının tamamlandığını dile getiren yetkililer, "Bu çalışmaların tamamlanmasından sonra Mart 2014'de asma köprü kule temelleri nihai konumuna getirilerek, kule keson temellerinin batırılması planlanmaktadır. Asma köprü kule, tabliye ve ana kablo çelik imalat çalışmaları iş programına uygun olarak devam ediyor. Samanlı tünelinde (2 tüp x 3.510 m) 4 ayrı aynada çalışmalar sürüyor. Toplam 6 bin 582 metre (yüzde 94) ilerlendi. Selçukgazi tünelinde (2 tüp x 1.234 m) giriş ve çıkış aynalarında kazık imalatlarının tamamlanmasını müteakip tünel kazı çalışmalarına başlanacak. Belkahve tünelinde (2 tüp x 1.747 m) giriş ve çıkış bölgesinde 3 aynada tünel kazıları devam ediyor. Toplam 300 metre ilerleme sağlandı. Bin 380 metre uzunluğundaki güney yaklaşım viyadüğünde ise temel ve elevasyon seviyesinde çalışmalar sürüyor" ifadelerini kullandı.


"GEBZE'DEN BURSA'YA 12 ADET KÖPRÜ OLACAK"


İmalatı süren 12 betonarme viyadükten V1'den V6'ya kadar olan başlık kirişi ve ön germeli kirişi montaj aşamasında. V7'de ise temel-elevasyon seviyesinde imalat devam ediyor. Yetkililer, "Projenin Gebze-Orhangazi-Bursa kesiminde toprak işleri çalışmaları devam ediyor. Bu kesimde 12 adet köprü, 5 adet üst geçit ve 117 adet küçük sanat yapısında çalışmalar sürüyor" şeklinde bilgi verdi.


Gebze-Orhangazi-İzmir otoyolu projesinin yapım süresinin 7 yıl olarak belirlendiğini açıklayan yetkililer, "2015 yılı sonu itibariyle İzmit Körfez geçişi asma köprüsü, Gebze-Gemlik kesimi ve Kemalpaşa-İzmir kesimindeki çalışmaların tamamlanması hedefleniyor. Gebze-Orhangazi-Bursa ve Kemalpaşa ayrımı-İzmir kesimlerinde bugün itibariyle yüzde 30 fiziki gerçekleşme sağlandı" diye ifade etti.






Ekonomi
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...