Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Para kutusunu gösterip gizli bilgileri çalmışlar

Para kutusunu gösterip gizli bilgileri çalmışlar

Ekonomi Haberleri

Halk Bankasına yapılan operasyonlarda ortaya atılan iddiaların gerçeği yansıtmadığı anlaşıldı.

Halk Bankasına yapılan operasyonlarda ortaya atılan iddiaların gerçeği yansıtmadığı anlaşıldı. Halk Bankası ile ilgili çalışmalarını tamamlayan TBMM KİT Alt Komisyonunun raporuna göre savcılığa banka ile ilgili herhangi bir suç duyurusu yapılmadığı, kara para aklama iddialarının da aslının olmadığı belirtildi. Bütün bunlara rağmen 17 Aralık operasyonunda "ayakkabı kutularındaki paraları" göstererek banka bilgisayarlarına el konulması "bankanın gizli ticari bilgileri başka ülkelere mi servis edildi" sorusunu akıllara getirdi. Halk Bankasıyla ilgili iddiaları araştırmak üzere Meclis bünyesinde kurulan TBMM KİT Alt Komisyonu, Halk Bankası'na yönelik 17 Aralık süreciyle ilgili iddiaları ilgili kurumlara sordu. Komisyon Başkanı Hasan Fehmi Kinay, Halk Bankası'nın, 17 Aralık sürecinde operasyonların odağında olduğunu belirterek, kendilerinin de o tarihten itibaren ortaya atılan iddialarla ilgili olarak gerek Halk Bankası gerekse onu denetleyen BDDK, MASAK, Merkez Bankası, Sayıştay gibi kurum ve kuruluşlar nezdinde konuyu yakından takip ettiklerini anlattı. Kinay, "Halk Bankası'na şu an itibarıyla savcılık tarafından herhangi bir suç isnadı yapılmamıştır. Uluslararası mevzuata ve bankacılık mevzuatına aykırı herhangi bir işleme rastlanmadı. Kara para aklamayla ilgili herhangi bir suç unsuru ne 17 Aralık öncesinde ne de sonrasında söz konusudur" dedi. Halk Bankası'na yönelik en önemli iddialardan birinin de İran ile yapılan altın ihracatı olduğuna değinen Kinay, burada da anormal bir faaliyete rastlanmadığını kaydetti. Halk Bankası genel müdürüyle ilgili iddiaların ise o kişiyi bağlayacağını belirten Kinay, "Onlar da bugün yargı önünde hesap vermektedir. Bu hadiseler bankanın tüzel kişiliğini gölgelememeli" dedi.
Komisyon çalışması Halk Bankasına yapılmak istenen operasyonu açıkça ortaya koyarken, soru işaretlerini de beraberinde getirdi. İddialara göre Halkbank operasyonunda 11.5 milyon müşteri ve 1 milyon 250 bin şirketin yanı sıra Türkiye'nin ekonomik ilişkilerinin sırlarının yer aldığı bilgisayarlara el konuldu. Özellikle Türkiye'nin Kuzey Irak ve İran ile ticari ilişkilerine dair bilgiler de bu bilgisayarlarda yer alıyor. Bunun için basına servis edilen para kutuları da kamuflaj olarak kullanıldı. Başbakan Yardımcısı Ali Babacan da bazı şirket ve kurumlara ait ticari bilgilere el konulduğunu açıklamıştı. Çeşitli bahanelerle Halk Bankasına yapılan operasyonla ele geçirilen bu bilgilerin yabancılara servis edilmesinden korkuluyor.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...