'Ukrayna gerilimi 11 Eylül seviyesine ulaştı'

'Ukrayna gerilimi 11 Eylül seviyesine ulaştı'

DÜNYA Haberleri

Eurasia Grubu Başkanı, Rusya'nın müdahalesi ardından jeopolitik gerilimin 11 Eylül'den bu yana en yüksek seviyeye ulaştığını söyledi.

Eurasia Grubu'nun Başkanı Ian Bremmer, Rusya'nın Ukrayna'ya müdahalesi ardından küresel jeopolitik gerilimin 11 Eylül'den bu yana en yüksek seviyeye ulaştığını söyledi.


Ukrayna'da Kırım Özerk Cumhuriyeti'nin Rusya tarafından kansız bir şekilde işgal edilmesi Batılı ülkelerle Rusya arasında ilişkilerin gerilmesine neden oldu. Eurasia Grubu'nun Başkanı Ian Bremmer, "Jeopolitik belirsizlik ve gerilim 11 Eylül saldırılarından bu yana gördüğümüz en yüksek seviyeye ulaşmış durumda" şeklinde konuştu. nbsp;


ABD'YE DARBE nbsp;


Rusya'nın askeri harekatının ABD'nin kredibilitesine büyük darbe vurduğunu söyleyen Bremmer, "Bu durum ABD-Rusya ve Avrupa-Rusya ilişkilerini ciddi şekilde etkileyecek" şeklinde konuştu. Bremmer buna ek olarak, "Ruslar geri adım atmayacağı için uzunca bir süre bu konuyu konuşuyor olacağız" dedi. nbsp;


SAVAŞ RİSKİ AZ


Jeopolitik risklerin artacağını söyleyen Bremmer, buna karşılık oalyların savaşa yol açma ihtimalinin ise düşük olduğunu ifade etti.


(cnbce)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...