Barcelona kalecisini buldu

Barcelona kalecisini buldu

SPOR Haberleri

Valdes'in sezon sonunda ayrılacağını açıklamasının ardından kulüp tarihinin en detaylı çalışmalarından birine imza atan Barcelona sonunda kalecisini buldu.

Katalan devi Bundesliga takımlarından Mönchengladbach'ın kalecisi Marc-Andre ter Stegen ile her konuda anlaştığı ve sezon sonunda 21 yaşındaki file bekçisiyle sözleşme imzalayacağı öğrenildi.

"BARCELONA İLE ANILMAK GÜZEL"

21 yaşındaki başarılı file bekçisi ise, Katalan gazetesi Sport'a yaptığı açıklamada, "Şu an için hiçbir şey bilmiyorum ve sadece Borussia Mönchengladbach'a odaklanmış durumdayım. Her şeyimi kulübüme borçluyum. Barcelona ile anılmak güzel ancak şu an için tek söyleyebileceğim şey bu. Mönchengladbach'ta olduğum için mutluyum ve ileride neler olacağını göreceğiz" dedi.

Alt yapısından yetiştiği Mönchengladbach'ta 2010-2011 sezonundan itibaren A takımda görev almaya başlayan başarılı eldiven, 2011-2012 sezonunda gösterdiği performansla dikkatleri üstüne çekmişti.

O sezon, takımının Bundesliga'yı 4. sırada bitirip Almanya Kupası'nda da final oynamasında başrol oynayan isimlerden olan Marc-Andre ter Stegen, toplam 39 resmi maçın tümünde hiç dakika kaçırmadan görev almıştı. Bundesliga'daki 34 maçın 15'ini gol yemeden tamamlayan genç file bekçisi, toplamda ise 24 gol yemiş ve 1969-1970 sezonundaki 29 gollük rekoru geçerek kulüp tarihindeki yerini almıştı.

Geride kalan sezonda da sadece yedeklerle çıkılan Fenerbahçe maçında görev almayan ve diğer tüm resmi maçlarda sahaya çıkan Alman file bekçisi, 13 maçı gol yemeden tamamlamıştı.

Alman kaleci, A Milli takımdaki kariyerine ise şanssız bir başlangıç yapmış ve 26 Mayıs 2012 tarihinde İsviçre ile oynanan hazırlık maçında 5 gol yemişti. Marc-Andre ter Stegen, 20 Haziran 1954 tarihindeki 8-3'lük Macaristan mağlubiyetinde görev alan Heinz Kwiatkowski'nin ardından ilk A Milli maçında 5 veya daha fazla gol yiyen ilk Alman kaleci olmuştu.

Marc-Andre ter Stegen, Ağustos 2012'deki Arjantin ve Haziran ayında ABD ile oynanan hazırlık maçlarında da Alman Milli takımının kalesini devralmış ancak bu 2 maçta da toplam 7 gol yemişti. (Kaynak: goal)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...